Sustainability

Duurzaamheidsservices #


Duurzaamheid staat voor veel bedrijven steeds hoger op de agenda. De druk vanuit de maatschappij en het beleid om te verduurzamen wordt opgevoerd en werknemers kiezen steeds meer voor werkgevers die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Toekomstgerichte bedrijven gaan daarom vaak verder dan het puur wettelijke opgelegde en streven ernaar om intern bepaalde ecodoelstellingen en labels te halen. Vinçotte helpt daarbij.

Voor Vinçotte is duurzaamheid niets nieuws. We leveren al decennia lang een actieve bijdrage aan een meer duurzame, veiligere en meer efficiënte maatschappij. Ons hoger doel is om bedrijven te helpen op aantoonbare en betrouwbare manieren hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Want om echt het verschil te maken, moeten de juiste keuzes worden gemaakt om deze dan juist te implementeren.

We hebben een team van sectorexperten die uw specifieke duurzaamheidsuitdagingen perfect begrijpen en u kunnen u helpen om duurzamer te produceren, te bouwen, te transporteren, etc.


#

1. De duurzaamheid van uw bedrijf #

Uw bedrijf als geheel, zowel uw mensen als uw infrastructuur kan heel wat stappen vooruit zetten wanneer het gaat over duurzaamheid. Er zijn verschillende labels, certificaten en tools waarmee u aan uw klanten kan bewijzen dat u wel degelijk werkt aan een duurzamere toekomst.

Een greep uit ons aanbod "Sustainable business":

We bieden vanuit Vinçotte Academy ook training op maat aan zodat u zelf aan de slag kan gaan.


2. De duurzaamheid van uw productie #

De circulaire economie is één van de pijlers van een meer duurzame toekomst. Kernwoorden zijn hier: productdesign, verduurzaming van de leveranciersketen, afvalbeheer, etc.

Onze services in "sustainable production" zijn:


#

3. De duurzaamheid van uw transport en mobiliteit #

Mobiliteit en transport krijgen heel wat aandacht in de media en voertuigen zijn vaak een heel zichtbaar element van uw bedrijf in de maatschappij.

Vinçotte helpt u met de vergroening van uw mobiliteit. In "sustainable transport" bieden we o.a. aan:


#

4. Een duurzaam energiebeleid in uw bedrijf #

De uitdaging van de energietransitie is om energie efficiënter te gebruiken, om te schakelen naar hernieuwbare energiebronnen en deze energie tot bij de consument te krijgen. Vinçotte helpt bij het verhogen van de veiligheid en de betrouwbaarheid.

Onder "sustainable energy" valt:

Opleiding voor uw mensen in deze materie? Vinçotte Academy heeft een groot aanbod en werkt op maat.


#

5. Duurzaam bouwen #

Duurzaam bouwen wordt steeds meer een evidentie voor bedrijven en vaak ook een item om mee uit te pakken naar werknemers en klanten.

We bieden hiervoor heel wat "sustainable construction" services:


Het hele duurzaamheidsaanbod van Vinçotte zit verweven in bijna al onze diensten.

Neem gerust contact op om uw uitdagingen op het vlak van duurzaamheid te bespreken.