U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Meten van luchtemissies

Het meten van luchtemissies maakt deel uit van het bepalen van de milieu-impact van een bedrijf. Elk bedrijf moet deze kwantificeren, hetzij om verplichte milieuverklaringen op te stellen, hetzij om te voldoen aan de wettelijke voorschriften in termen van toezicht op de naleving van de lozingsnormen of om een reductieplan op termijn op te stellen. Meten is ook weten. De meting van atmosferische emissies kan ook de besluitvorming ondersteunen in het kader van studies, investeringsprojecten of procesoptimalisering. Als pionier op dit gebied is Vinçotte al lang een erkend en geaccrediteerd laboratorium volgens ISO17025 voor de meting van atmosferische emissies. En we doen ook de validatie van in situ meetsystemen volgens de EN 14181 norm.

Vinçotte concentreert zich op het leveren van een dienstverlening op maat aan bedrijven, in overeenstemming met de reglementaire vereisten. Wij ontwikkelen een partnerschap op lange termijn met onze klanten, rekening houdend met hun behoeften en beperkingen.

Steun voor bedrijven om aan hun verplichtingen te voldoen, maar ook om hun milieuprestaties beter te begrijpen en dus mettertijd te verbeteren. Ondersteuning maakt deel uit van onze dienstverlening.

Officiële metingen moeten worden uitgevoerd onder regionale erkenning; accreditatie volgens ISO 17025 is een aanvullende erkenning. De 3 regio's hebben methodes gepubliceerd die de internationale normen aanvullen.

Naast de controles die worden opgelegd in de exploitatievoorwaarden van de bedrijven, zijn er een aantal Europese richtlijnen die in gewestelijk recht zijn omgezet voor bepaalde sectoren: (mee)verbranding, verbrandingsinstallaties van meer dan 1 MW, sectoren die oplosmiddelen gebruiken, enz.

In sommige specifieke gevallen is emissiemeting ook vereist voor de aangifte van broeikasgasemissies (CO2 of N2O).

Kleine en middelgrote ondernemingen die luchtverontreinigende stoffen uitstoten en die onderworpen zijn aan rapportage- en monitoringvoorschriften in het kader van de exploitatievergunning.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons