Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mei13

Meer en meer bedrijven gaan geheel of gedeeltelijk terug aan het werk. Start u binnenkort terug op of is uw bedrijf niet gesloten geweest ? De verspreiding van het coronavirus tegengaan zal in ieders belang zijn. Om hieraan op kantoor mee te werken, bedacht Vinçotte samen met Esoptra een oplossing: Savitas, geen contact tracing app maar een sociaal project rond contact tracing op basis van QR-codes die anoniem én vrijwillig registreren wanneer werknemers met elkaar in contact komen.

Meer lezen
mei12

Vinçotte werkt reeds enkele jaren aan een digitale sprong vooruit. Met de coronacrisis is alles in een stroomversnelling gekomen en we lanceren volop online opleidingen. Eén van de eerste die "live" gaat is onze nieuwe e-learning rond veiligheids- en kritische installaties in het nieuwe AREI. Met de komst van het nieuwe AREI vanaf 1 juni 2020 is het oude art. 104 met vitale installaties verdwenen en opgesplitst in veiligheids- en kritische installaties.

Meer lezen
apr27

We hebben vandaag 27 april 2020 een nieuwe nota ontvangen van de FOD Economie in verband met de controleactiviteiten van de elektrische installaties tijdens de COVID-19 crisis.

Meer lezen
apr23

Vinçotte voert al jaren de inspecties voor BASF uit. Sinds 2019 is BASF ook een cocreatiepartner geworden om de transitie te versnellen naar de digitale inspectie van besloten ruimten met behulp van drones en robots. Het gaat hier om een baanbrekende samenwerking die opmerkelijke resultaten oplevert! Vandaag boeken Vinçotte en BASF grote vooruitgang op het vlak van de inspectietechnieken. Zij zetten eveneens grote stappen in de optimalisering van de bijhorende operationele processen: de voorbereiding van de installatie, het onderhoud, de reparaties, enz.

Meer lezen
mrt19

We hebben een nota ontvangen van de FOD Economie in verband met controle van elektrische installaties tijdens de COVID-19 crisis

Meer lezen
mrt18

We hebben een nota ontvangen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg in verband met het Nazicht van hef- en hijswerktuigen tijdens de Covid 19-crisis

Meer lezen
nov28

Op deze pagina hebben we een handig overzicht gemaakt van alle opleidingsmogelijkheden die we aanbieden rond het nieuwe AREI. We bieden zowel open opleidingen aan die u bij ons kan komen volgen, in-house opleidingen die we bij u ter plaatse komen geven als online opleidingen. De opleidingen zijn allemaal ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Vinçotte collega's die het nieuwe AREI geschreven hebben en garanderen u een absolute topopleiding uit eerste hand. Wil u dat u zelf en/of uw medewerkers het nieuwe AREI perfect kennen? Vertrouw dan op onze experten!

Meer lezen
nov15

Op 8 november organiseerde Vinçotte de Drones & Robotics Discovery Day bij Afton Chemical. Op dit evenement konden enkele klanten onze nieuwe drone- en robotica inspectiediensten ontdekken. Recente technologische ontwikkelingen op vlak van stabiliteit, halfautomatische besturing en geavanceerde meetapparatuur maken het nu met drones mogelijk om de manier waarop we toegevoegde waarde bieden aan onze klanten te herzien. Als pionier in veiligheid biedt Vinçotte oplossingen voor de uitdagingen van industrieleiders: het verminderen of uitsluiten van het betreden van besloten ruimtes, de totale inspectiekosten verminderen en de kwaliteit van waarnemingen verbeteren.

Meer lezen
okt16

Vanaf 01/11/19 worden de activiteiten van Vinçotte Controlatom vzw volledig geïntegreerd binnen Vinçotte. Controlatom gaat vanaf dan officieel verder als een business unit van Vinçotte NV.

Meer lezen
okt04

Agoria lanceert het "Be the change" initiatief om vorm te geven aan de duurzame arbeidsmarkt van morgen en stelt daarbij 4 doelstellingen voorop: upgrading van de skills van alle medewerkers, omscholing van werkenden en werklozen, activering en technology als facilitator. Vinçotte onderschrijft het "Be the change"-charter en gaat het engagement aan om het personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Meer lezen