Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
apr25

Het Koninklijk Besluit van 6 december 2018 bepaalt dat er vanaf 1 januari 2019 een aantal aanpassingen in het Algemeen Reglement op de Bescherming tegen de gevaren van Ioniserende Straling (ARBIS) van toepassing zijn. Inrichtingen van klasse II en III hebben nog de tijd tot 31/12/2020 om hun interne organisatie hierop af te stemmen zodat ze wettelijk in orde zijn. Ondernemingen betrokken bij het transport van radioactieve stoffen krijgen tijd tot 30/06/2020. We zetten hieronder alle te nemen maatregelen voor u op een rij.

Meer lezen
mrt12

Wilt u de veiligheid en arbeidsomstandigheden van uw werknemers verbeteren? Geef ze een opleiding binnen uw bedrijf door Vinçotte Academy, uw trainingspartner voor in-house opleidingen! Ontdek hieronder hoe wij Duracell helpen om de nieuwste veiligheidsnormen in hun branche te implementeren en een veilige werkomgeving voor hun werknemers te garanderen.

Meer lezen
okt15

Sinds de oprichting in 1872 is Vinçotte uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat actief is binnen de domeinen veiligheid, milieu, kwaliteit & niet destructief onderzoek. Tijdens de Openbedrijvendag op 7 oktober 2018 kon je:

Meer lezen
aug31

Benieuwd waar je Vinçotte in de komende weken en maanden tegen kan komen?

Meer lezen
aug08

Elke onderneming die met elektrische installaties werkt, stelt haar werknemers bloot aan potentiële risico’s. Als deze installaties oud zijn, worden die risico’s nog groter. Als Facility Manager is het je taak om ervoor te zorgen dat de werking van het bedrijf letterlijk en figuurlijk niet onder spanning komt te staan. Tijdens deze Rondetafel krijg je op deze én andere vragen een antwoord zodat je alle risico’s van oude elektrische installaties uitschakelt:

Meer lezen
mei18

Op 21 juni 2018 organiseert Vinçotte een studiedag rond e-Mobility in Wallonië. Info enkel beschikbaar in Frans.

Meer lezen
sep25

Een veilige werkplek creëren vereist een integrale aanpak. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar een gepaste opleiding op maat. Met de praktijktrainingen van Vinçotte Academy hebben uw medewerkers en u alles onder controle. Samen zijn we op weg naar een steeds veiligere en meer efficiënte werkplek en samenleving. Interesse in een opleiding?

Meer lezen
jan25

Eind maart nam de UCL de nieuwe didactische hoogspanningscabine van Vinçotte in Gembloux in gebruik. Besluit: een opleiding in reële omstandigheden om de juiste handelingen te trainen, de juiste vragen te leren stellen en in alle veiligheid te interveniëren. Een nieuwe must!

Meer lezen
dec28

Lessen in schakelen onder hoogspanning

Philips Lighting in Turnhout is het eerste bedrijf dat bij een opleiding Hoogspanning gebruik maakte van de nieuwe didactische wagen van Vinçotte Academy. Die bevat een reële hoogspanningscabine zodat medewerkers ervaring kunnen opdoen in het schakelen zonder de eigen hoogspanningsinstallatie zonder stroom te zetten.

Meer lezen