Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
sep20

De veiligheidsexpertise van Vinçotte sluit naadloos aan op het leernetwerk van Mensura Learn&Connect. Samen willen we een positieve invloed hebben op het welzijn van mensen en organisaties, met behulp van leeroplossingen die zich richten op een duurzame welzijnscultuur.

Meer lezen
sep12

Op 12 mei 2022 kwamen de sociale partners in de bouwsector in een cao overeen om een basis veiligheidsopleiding voor het Paritair Comité 124 te verplichten.

Meer lezen
jul07

Tijdens de pandemie bleek luchtkwaliteit belangrijker dan ooit tevoren en CO2-meters zie je plots overal. Het opleidingscentrum van Vinçotte gaat nog een stap verder en heeft als eerste opleidingscentrum in België het Airscan label behaald. Airscan legt zich erop toe de gezondheid, het welzijn en de duurzaamheid van de maatschappij te verbeteren, door het meten en verbeteren van binnenluchtkwaliteit. Omdat een CO2-meter alleen geen garantie, nóch een oplossing biedt voor goede luchtkwaliteit, ontwikkelde Airscan een label dat dit garandeert en ook meetbaar maakt.

Meer lezen
okt12

In dit kort filmpje hoort u meteen van onze collega's zelf wat de voordelen zijn van een opleiding bij Vinçotte zelf te volgen.

Meer lezen
okt06

Al onze klassikale opleidingen en studiedagen gaan terug en volledig Corona-proof door in open opleiding en bij u in een in-company opleiding. De digitale online opleidingen gaan op algemene vraag verder en worden uitgebreid! Vijf nieuwe opleidingen staan gepland: 1. op basis van de nieuwe nota T015-2 versie 6 - inbraakalarmen, 2. e-mobility laden van elektrische voertuigen, 3. SafeZone "Veilig en gezond aan het werk tijdens en na de coronacrisis, 4. ISO 19650 Module 1: Fundamentals 1 & 2 de norm voor BIM projecten en 5. Brandbeveiliging toepassing norm NBN S 21-100 voor brand detectie- en meldsystemen.

Meer lezen
jul20

Op 1 maart 2020 trad een nieuw Koninklijk Besluit (KB) in werking betreffende de medische en niet-medische blootstellingen bij beeldvorming met medisch-radiologische uitrustingen. Dit KB verduidelijkt de regelgeving aangaande de stralingsbescherming van de patiënt (en zijn onmiddellijke omgeving) bij medische en niet-medische blootstellingen.

De publicatie is nu meer dan een jaar geleden. Wij merken echter dat er na het verschijnen van dit KB medische blootstellingen nog steeds veel onduidelijkheid bestaat, vooral op vlak van het oprichten van een dienst medische fysica. Vandaar dat wij een aantal punten voor u willen verduidelijken.

Meer lezen
jul13

Vinçotte Controlatom biedt digitale opleidingen aan voor elk aspect van het gebruik van ioniserende straling. Dat kan o.a. gaan over opleidingen die u op weg zetten voor het opstarten van uw interne dienst fysische controle of voor het opleiden van uw agenten stralingsbescherming (RPO’s), maar we richten ons ook op opleidingen in het kader van de permanente vorming van uw erkende medewerkers.

Meer lezen
jul06

De eerste drie internationale normen van de ISO 19650-serie voor het beheer van informatie met BIM (Building Information Modelling) over de hele levenscyclus van een gebouw werden in 2018 en 2020 gepubliceerd.

Deze "ISO norm voor BIM projecten" is een goede zaak maar wat is het eigenlijk? Hebt u er al van gehoord? Misschien hebt u hem aantal keer gelezen maar weet u al wat erin staat? Wat willen al die termen eigenlijk zeggen en wat bedoelen ze daar nu precies mee?

Om u te helpen deze ISO 19650 norm te doorgronden, hebben we een nieuwe e-learning ontwikkeld voor BIM managers of project managers met notie van BIM.

Meer lezen
nov02

Het nieuwe AREI werd op 28 oktober 2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en trad in werking op 1 juni 2020. Vanaf deze datum moeten alle elektrische installaties voldoen aan dit AREI.

Meer lezen
okt28

Exact een jaar geleden werd het nieuwe AREI gepubliceerd dat in werking trad op 1 juni. Om tijdens "corona" iedereen tijdig op de hoogte te brengen van deze nieuwe regelgeving hebben we begin dit jaar een eerste MasterClass AREI 2020 georganiseerd. Op veler verzoek hebben we deze MasterClass nu verder uitgebreid met praktische voorbeelden en lanceren we de MasterClass AREI Advanced.

Meer lezen