Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jun24

Op woensdag 25 mei en donderdag 2 juni organiseerden we onze Industry Day in Antwerpen en Gembloux waarop alle nieuwe NDO technieken getoond werden. Heeft u het event gemist dan kan u hier de aftermovie bekijken!

Meer lezen
mei31

IKO zet volop in om steeds meer gerecycleerd materiaal te verwerken in hun isolatieplaten met behoud van technische eigenschappen om innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden. Om dit te kunnen aantonen nam IKO Vinçotte onder de arm en werd er beslist om te werken volgens de ISO 14021 standaard voor milieulabels en milieuverklaringen.

Meer lezen
jul06

De eerste drie internationale normen van de ISO 19650-serie voor het beheer van informatie met BIM (Building Information Modelling) over de hele levenscyclus van een gebouw werden in 2018 en 2020 gepubliceerd.

Deze "ISO norm voor BIM projecten" is een goede zaak maar wat is het eigenlijk? Hebt u er al van gehoord? Misschien hebt u hem aantal keer gelezen maar weet u al wat erin staat? Wat willen al die termen eigenlijk zeggen en wat bedoelen ze daar nu precies mee?

Om u te helpen deze ISO 19650 norm te doorgronden, hebben we een nieuwe e-learning ontwikkeld voor BIM managers of project managers met notie van BIM.

Meer lezen
jun24

Met de opkomst van alternatieve brandstoffen komen er nieuwe mogelijkheden maar ook nieuwe veiligheidsrisico’s. Zo maken batterijen van elektrische voertuigen gebruik van hoogspanning en is er dus een risico op elektrocutie. Waterstof is uitermate explosief en de bouw en de uitbating van waterstofstations dient dus omzichtig te gebeuren.

Meer lezen
feb17

Uw medewerkers gebruiken verschillende arbeidsmiddelen: machines, installaties, gereedschap, apparaten,... waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Machines en installaties maken het grootste gedeelte uit van de “arbeidsmiddelen” in een onderneming. Hun goede opvatting en correct gebruik is een essentieel onderdeel van het veiligheidsbeleid in de onderneming.

Meer lezen
jan20

Explosies hebben vaak ernstige gevolgen. De kracht van hitte, vuur en druk resulteert dikwijls in materiële en menselijke schade. Jaarlijks zijn er helaas nog vele duizenden explosies in Europa. Lees onze ATEX whitepaper en leer hoe u dit kan vermijden.

Meer lezen
nov02

Het nieuwe AREI werd op 28 oktober 2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en trad in werking op 1 juni 2020. Vanaf deze datum moeten alle elektrische installaties voldoen aan dit AREI.

Meer lezen
okt28

Exact een jaar geleden werd het nieuwe AREI gepubliceerd dat in werking trad op 1 juni. Om tijdens "corona" iedereen tijdig op de hoogte te brengen van deze nieuwe regelgeving hebben we begin dit jaar een eerste MasterClass AREI 2020 georganiseerd. Op veler verzoek hebben we deze MasterClass nu verder uitgebreid met praktische voorbeelden en lanceren we de MasterClass AREI Advanced.

Meer lezen
jun03

Op 1 juni ging het nieuwe AREI van start. Vanaf gisteren gebeuren dan ook alle elektriciteitskeuringen volgens het nieuwe AREI en we leverden gisteren ook meteen het eerste -volledig digitale- rapport af volgens het nieuwe AREI.

Meer lezen
mei19

Sinds 2016 worden cobots of “collaborative robots” door bijna alle grote traditionele robotbouwers gemaakt en verkocht als aanvulling op de bekende industriële robots. Door hun flexibiliteit, lagere aanschafprijs en veiligheid gaan ze een belangrijke rol spelen in het productieproces. Cobots zijn zoals andere robots onderworpen aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC. Elke werkgever die cobots invoert, is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid” van zijn werknemers en hierbij gelden de voorschriften voor het gebruik van arbeidsmiddelen in de CODEX - Boek IV - Titel 2, het ARAB en het AREI.

Om u wegwijs te maken doorheen alle voorschriften maar ook inzicht te geven in de technische aspecten die achter deze nieuwe technologie verscholen zitten, de wettelijke aspecten, hoe te implementeren in de bedrijfsstructuur,... hebben we deze whitepaper voor u samengesteld.

Meer lezen