Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
apr25

Het Koninklijk Besluit van 6 december 2018 bepaalt dat er vanaf 1 januari 2019 een aantal aanpassingen in het Algemeen Reglement op de Bescherming tegen de gevaren van Ioniserende Straling (ARBIS) van toepassing zijn. Inrichtingen van klasse II en III hebben nog de tijd tot 31/12/2020 om hun interne organisatie hierop af te stemmen zodat ze wettelijk in orde zijn. Ondernemingen betrokken bij het transport van radioactieve stoffen krijgen tijd tot 30/06/2020. We zetten hieronder alle te nemen maatregelen voor u op een rij.

Meer lezen
okt05

Na een positieve audit door accreditatie-instelling Belac werd Vinçotte officieel geaccrediteerd om audits uit te voeren volgens de nieuwe checklist VCA 2017/6.

Meer lezen
sep14

Tijdens de eerste editie van de Vinçotte Industry Day op 18 oktober in de haven van Antwerpen vertellen we u alles over hoe nieuwe ISO-normen en innovaties in NDT uw bedrijf efficiënter en veiliger kunnen maken.

Meer lezen
aug31

Benieuwd waar je Vinçotte in de komende weken en maanden tegen kan komen?

Meer lezen
jul30

Denys toont door de snelle implementatie van deze nieuwe norm dat de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers hoog in het vaandel gedragen wordt. Vinçotte deed een audit, zag dat het goed was en schreef het certificaat uit.

Meer lezen
jun27

Nog te vaak worden arbeidsongevallen veroorzaakt door (verkeerd gebruik van) machines. Vinçotte helpt u bij het voorkomen van risico’s en het treffen van beveiligingsmaatregelen.

Meer lezen
jun12

45 % van de dodelijke arbeidsongevallen zijn verkeersongevallen. Dat dit dringend aangepakt moet worden, vindt Keolis Belgium ook. Keolis Belgium verzorgt het professioneel vervoer van personen, meestal met bussen, en heeft 43 filialen in België. Vinçotte deed er reeds verschillende audits om de eisen van de norm ISO 39001 af te toetsen en schreef het bijhorende certificaat al uit voor 22 Keolis-filialen.

Meer lezen
apr19

Wanneer we een beveiliging willen opzetten die werknemers beschermt tegen vallen vanop een grote hoogte, zitten we vaak met een mengeling van losse en vaste onderdelen. Bedrijven zullen hun arbeiders een harnas meegeven, onbetwistbaar een persoonlijk beschermingsmiddel. Maar zo’n harnas moet, middels een reeks verbindingsstukken als karabijnhaken, valstopblokken, vanglijnen al dan niet voorzien van dempers… vastgehecht worden aan een stabiel onderdeel van de constructie, zoals een haak, een oog of een permanente stalen levenslijn. En waaronder vallen deze laatste nu: zijn het persoonlijke dan wel collectieve beschermingsmiddelen?

Meer lezen
nov29

Informatie over het AREI en uitvoeringsbesluiten, bescherming tegen elektrische schokken, veiligheidsinstructiekaarten, praktijkdossiers, … U vindt het allemaal terug op de handige website Electrosafe.be.

Meer lezen
jan31

De gevaren die verbonden zijn aan elektromagnetische velden behoren tegenwoordig tot de risico's die elke werkgever moet evalueren en voorkomen. Dat wordt opgelegd door het KB van 20 mei 2016, verschenen in het Belgisch Staatsblad van 10 juni 2016. Maar hoe kan je die risico's concreet evalueren? Welke maatregelen moet je overwegen om ze te voorkomen zonder de grote middelen in te zetten? En op welke details moet je letten om aan de reglementering te voldoen?

Meer lezen