U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Kwaliteit van de constructies

Ontdek onze services:

 • Beoordeling van de vlakheid van een industriële betonvloer
 • Controle en metingen van het schilderwerk (coating) - APAC
 • Controle van ontwerp en uitvoering i.v.m. stabiliteit, waterdichtheid en afwerkingen
 • Controle van het ontwerp en de uitvoering van metalen structuren (pylonen, kabels, masten, …)
 • Statische elektriciteit - meting van de geleidbaarheid van de vloer
 • Stabiliteitscontrole van stellingen, leuningen, noodtrappen, …
 • Stabiliteitscontrole van tijdelijke structuren i.h.k.v. o.a. evenementen (tenten, podias, kunstwerken, …)
 • Technische advies bij het opstellen van rekennota’s en lastenboeken
 • Technisch advies voor fasering der werken en aan te wenden uitvoeringstechnieken
 • Technische controle in het kader van de verzekering voor de tienjarige aansprakelijkheid van ontwerpers en aannemers (decenale)
 • Algemene bouwkundige inspecties van gebouwen en constructies
 • Controle en metingen van trillingen
 • Preventieve periodieke onderhoudscontroles van risico elementen: waterdichting dak, controle gevels, controle kelders etc
 • Testen/monitoring met rekstrookjes en analyse van vermoeiing
 • Niet destructief onderzoek: radiografie, ultrasoon, penetrant, endoscopie ... (PT - UT - MT)
 • Visuele inspectie van de houten elementen (aanwezigheid van zwammen)
 • Visuele inspectie van inkuipingen - vloeistofdichtheid
 • Wervelstroom onderzoek (ECT)
 • Opleidingen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jun. 05

Wienerberger, producent van Terca en Desimpel keramische bakstenen, Porotherm snelbouwstenen en Koramic dakpannen, ontwikkelde een online NRd-tool om het verticaal draagvermogen van wanden in metselwerk te berekenen. Dankzij deze toepassing kunnen architecten en ingenieurs op een transparante en interactieve manier de maximaal mogelijke belasting bepalen. De baksteenfabrikant vertrouwde op Vinçotte om de tool te valideren.

Meer lezen
jun. 05

Ontdek hieronder hoe Vinçotte Academy onze partner Elia helpt bij hun veiligheidscultuur.

Meer lezen
mei 17

Wanneer u door de Liefkenshoektunnel rijdt, kan u er niet naast kijken. Er wordt stevig gebouwd aan twee nieuwe Elia-hoogspanningsmasten. Deze werken maken deel uit van het grotere Brabo-project waarmee Elia een upgrade geeft aan het hoogspanningsnet in en rond de Antwerpse haven. Vinçotte verzorgt de volledige veiligheidscoördinatie van dit uitdagende werfproject.

Meer lezen
mei 14

Decathlon kennen we als dé winkel voor de sportliefhebber. Om de veiligheid van de werknemers en de klanten te garanderen, nam de keten de Vinçotte-experten onder de arm om alle periodieke technische controles in de 33 Belgische Decathlon-filialen uit te voeren.

Meer lezen
mei 07

Voor de nieuwe opleidingen IS-081 werken met onafhankelijke ademhalingsbescherming en IS-007 veiligheidswacht besloten ruimte investeerde Vinçotte in heel wat nieuw materiaal waaronder een gloednieuwe simulatiecontainer die een besloten ruimte simuleert. De opleidingen - erkend door BeSaCC-VCA vzw - worden gegeven door Vinçotte Academy, het erkend opleidings- en examencentrum van Vinçotte waar praktijkgericht leren centraal staat.

Meer lezen
mei 07

De overheid moedigt bedrijven steeds meer aan om een inspectieprogramma en -plan te voorzien op basis van een erkende inspectiecode zoals de API (American Petroleum Institute), EEMUA (Engineering Equipment and Materials Users Association), DT- of andere normen. Deze procedure die meer en meer een standaard vereiste wordt, is bij veel bedrijven nog niet goed gekend. Aan de hand van een case bij AFTON leggen we het u graag verder uit.

Meer lezen
mrt. 25

Nautilus - een 23.000 m2 groot complex met 4 appartementsblokken van 7 tot 17 verdiepingen en twee kelders van 8.700 m2 - en Atlantis - 3 appartementsblokken van 7 verdiepingen met winkelruimtes en een parkeergarage - vormen samen een groot gebouwencomplex aan het Kanaal van Anderlecht. Vinçotte nam alle uitdagingen van deze nieuwbouw onder de loep en werkte van bij de start van het project nauw samen met de klanten.

Meer lezen
mrt. 14

Vinçotte kreeg op 28 februari 2019 de prestigieuze 'Contractor Award 2018' van Total Polymers Antwerp uit handen van Jacques Beuckelaers, CEO Total Platform Antwerpen en mag zich “Beste Partner van 2018” noemen.

Meer lezen
mrt. 14

Wilt u een aangenamere werkomgeving creëren in uw kantoren? Het geluids- en thermisch comfort van uw gebouwen verbeteren? Op donderdag 28 maart 2019 zal Vinçotte aanwezig zijn op de FM-dag in Leuven en een presentatie geven over akoestiek, energieprestatie en duurzaamheid van gebouwen.

Meer lezen
mrt. 12

Wilt u de veiligheid en arbeidsomstandigheden van uw werknemers verbeteren? Geef ze een opleiding binnen uw bedrijf door Vinçotte Academy, uw trainingspartner voor in-house opleidingen! Ontdek hieronder hoe wij Duracell helpen om de nieuwste veiligheidsnormen in hun branche te implementeren en een veilige werkomgeving voor hun werknemers te garanderen.

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven