Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
nov28

Naar aanleiding van het Wolters Kluwer Expert Community Event vroeg Wolters Kluwer aan Michel Vandegard, EVP Discrete Manufacturing & Logistics, om zijn visie te geven op digitale transformatie. Het resultaat vindt u hier:


Meer lezen
nov19

Vandaag gaat de 5de editie van het Fireforum congres door, een ideale gelegenheid om te spreken over "voice alarm" systemen. Deze spraakalarmsystemen zenden immers naast sirenes ook gesproken boodschappen uit en verhogen daarmee de efficiëntie bij een evacuatie bij brand.

Meer lezen
okt15

Sinds de oprichting in 1872 is Vinçotte uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat actief is binnen de domeinen veiligheid, milieu, kwaliteit & niet destructief onderzoek. Tijdens de Openbedrijvendag op 7 oktober 2018 kon je:

Meer lezen
sep14

Tijdens de eerste editie van de Vinçotte Industry Day op 18 oktober in de haven van Antwerpen vertellen we u alles over hoe nieuwe ISO-normen en innovaties in NDT uw bedrijf efficiënter en veiliger kunnen maken.

Meer lezen
aug31

Benieuwd waar je Vinçotte in de komende weken en maanden tegen kan komen?

Meer lezen
aug23

Vinçotte leidt al 25 jaar de Grote Prijs van Spa-Francorchamps mee in goede banen. We controleren de verschillende constructies om de veiligheid op de site te verzekeren. Dat is tegelijk een complexe, intense en onontbeerlijke taak: “Een probleem met de ene of andere constructie? Wij moeten er alles aan doen om dat op te lossen. De toegang tot de site hangt immers af van de brandweer, maar ook van ons: zij wachten op ons positieve verslag om de toegang tot de tribunes vrij te geven.

Meer lezen
mei23

Vinçotte was aanwezig op heel wat beurzen en awards in juni. Een kort overzicht:

Meer lezen
mei08

We staan er niet bij stil maar wanneer een camera over het voetbalveld zoeft, hangt die vast aan kabels, in vaktermen de "flyline". En wie controleert dat die "flyline" goed en veilig bevestigd is? Vinçotte natuurlijk! Deze foto's zeggen meer dan 1000 woorden:...

Meer lezen
apr27

Als de zomer in aantocht is, is ook het festivalseizoen officieel geopend. Van muziekfestivals met internationale allure tot gezellige dorpspodia: tijdens de zonnigste weken van het jaar is er aan muzikale levendigheid geen gebrek. Reden te meer om vermijdbare ongevallen geen domper op de feestvreugde te laten zijn…

Meer lezen
apr26

ArcelorMittal is sinds enkele jaren klant van Vinçotte voor o.a. technische keuringen van lifting en elektriciteit. In het kader van de internationale veiligheidsdag SafeDay organiseert de staalproducent vandaag 26 april een interactieve dag rond veiligheid. Vinçotte, als één van de belangrijke spelers op het vlak van veiligheid op de werkplaats, komt er spreken en een demonstratie geven.

Meer lezen