21 november Actualiteit , Events

Vinçotte presenteert de floatarm op de Kiwa Swedish Nuclear Conference

Op 28 november praten we in Stockholm over onze ervaringen bij het gebruik van de floatarm robot arm technologie bij Niet Destructieve Tests (NDT).

De Kiwa Swedish Conference on Nuclear Power 2023 is het belangrijkste jaarlijkse evenement voor de Zweedse kernenergie-industrie en viert dit jaar haar 30e verjaardag.

Deze tweedaagse conferentie biedt een uitzonderlijk platform voor netwerken en kennisuitwisseling, met de nadruk op baanbrekende ontwikkelingen in kernenergietechnologie, het waarborgen van een veilige werking van kerncentrales op de lange termijn en het verkennen van vooruitgang in materiaalkunde, belastinganalyse, dynamica, thermohydraulica, structurele integriteit, testmethodologieën, kwaliteitsborging en veiligheidsbeoordelingen.

De floatarm in actie #

Vinçotte, lid van de Kiwa Group, heeft recent uitstekende resultaten geboekt met de floatarm, een gelede armrobot voor multifunctionele NDT-inspecties. De floatarm werd ingezet bij Belgoprocess, een Belgisch bedrijf dat instaat voor de verwerking, de conditionering en de opslag van radioactieve afvalstoffen.

De floatarm is in staat om in een stralingsomgeving te opereren en kan daardoor worden ingezet voor inspecties van moeilijk bereikbare plekken in kerncentrales en andere nucleaire installaties. De robot is uitgerust met een breed scala aan NDT-apparatuur.

Bij Belgoprocess werd de floatarm ingezet om de conditie van gebunkerde opslagtanks op hun afvalwaterzuiveringsinstallatie te inspecteren. De robot was in staat om de opslagtanks volledig te inspecteren, inclusief de moeilijk bereikbare plekken. De inspectieresultaten waren zeer bevredigend.

Martijn Cuyx, Innovation Manager bij Vinçotte, zal de Belgoprocess case study presenteren tijdens de Kiwa Swedish Conference on Nuclear Power 2023. Cuyx zal ook vragen beantwoorden over wat Vinçotte heeft geleerd over robotinspecties van zulke infrastructuur.

Kiwa Swedish Nuclear Conference 2023

Lees meer over deze toonaangevende jaarlijkse conferentie