Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jul15

First launched in 1999, the Suzuki Hayabusa was developed under the concept of “The Ultimate Sport Bike” on public roads. The flagship model of Suzuki is now recognized as a legend and has gained even a cult status in the world.

Meer lezen
jun20

Working with numerous customers, Vinçotte inspects a very high proportion of glass used in the automotive market. In Europe Vinçotte has most likely certified your windscreen or other glass panes on your vehicle.

Meer lezen
mei20

Nu de Belgische Mededingingsauthoriteit haar goedkeuring heeft gegeven, is Vinçotte officieel deel van de Kiwa groep.

Meer lezen
mrt08

PERSBERICHT, 8 maart 2022 - In het jaar van zijn 150ste verjaardag zoekt keuringsbedrijf Vinçotte 150 nieuwe medewerkers die waken over de veiligheid van de vele groene en circulaire initiatieven binnen onze bedrijven. Het huidig aantal inspecteurs en consultants kan de vragen vanuit de bedrijfswereld nauwelijks volgen. Naast ervaren profielen, zoekt Vinçotte ook nieuwe krachten. Daarom doet het bedrijf een beroep op het hoger onderwijs en middelbare scholen van het land. Met behulp van gastcolleges, technische stages en thesisondersteuning wil het bedrijf het beroep van veiligheidsinspecteur en -adviseur bekender en populairder maken bij jongeren.

Meer lezen
feb28

Een verborgen kampioen, zo kan je Barias zeker noemen. Barias, KMO van het jaar 2021, helpt bedrijven met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten voor wereldwijde export.

Wanneer je als bedrijf in de voedingssector actief bent, is kwaliteitscontrole een hoogste prioriteit en we zijn als Vinçotte dan ook trots dat we Barias al jaren mogen bijstaan in het verzekeren van hun kwaliteit.

Meer lezen
dec01

PERSBERICHT, 1 december 2021 - Deze ochtend werden de medewerkers van Vinçotte en Kiwa geïnformeerd over het voorgenomen besluit van beide bedrijven om samen te gaan. Door hun krachten te bundelen, zetten Kiwa en Vinçotte samen een stevige stap om een one stop shop voor Testing, Inspectie en Certificatiediensten (TIC) te vormen, die klanten wereldwijd kan ondersteunen met een breder pakket aan diensten.

Meer lezen
okt08

Duurzaamheid staat voor veel bedrijven steeds hoger op de agenda. De druk vanuit de maatschappij en het beleid om te verduurzamen wordt opgevoerd en werknemers kiezen steeds meer voor werkgevers die kiezen voor duurzaamheid. Toekomstgerichte bedrijven gaan daarom vaak verder dan het puur wettelijke opgelegde en streven ernaar om intern bepaalde ecodoelstellingen en labels te halen. Vinçotte helpt daarbij.

Meer lezen
okt06

Al onze klassikale opleidingen en studiedagen gaan terug en volledig Corona-proof door in open opleiding en bij u in een in-company opleiding. De digitale online opleidingen gaan op algemene vraag verder en worden uitgebreid! Vijf nieuwe opleidingen staan gepland: 1. op basis van de nieuwe nota T015-2 versie 6 - inbraakalarmen, 2. e-mobility laden van elektrische voertuigen, 3. SafeZone "Veilig en gezond aan het werk tijdens en na de coronacrisis, 4. ISO 19650 Module 1: Fundamentals 1 & 2 de norm voor BIM projecten en 5. Brandbeveiliging toepassing norm NBN S 21-100 voor brand detectie- en meldsystemen.

Meer lezen
sep15

Stilaan zijn de meeste bedrijven aan een “Back To Work’” bezig. Het zal voor alle bedrijven in het post corona tijdperk, uitermate belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat werknemers in alle vertrouwen terug naar het werk kunnen. Daarvoor kan men als organisatie rekenen op Vinçotte.

Het Vinçotte "SafeZone" Back To Work certificaat is een suite van oplossingen die aantonen welke maatregelen genomen zijn. Het is opgesplitst in verschillende klassen want niet alle classificaties zijn voor elk bedrijf van toepassing of haalbaar.

Meer lezen