20 mei Actualiteit , Media

Vinçotte, member of group Kiwa

Nu de Belgische Mededingingsauthoriteit haar goedkeuring heeft gegeven, is Vinçotte officieel deel van de Kiwa groep.

PERSBERICHT 20/05/2022

Kiwa en Vinçotte bundelen hun krachten, overeenkomst gesloten #

Op 12 mei 2022 heeft de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring gegeven over het voorgenomen besluit van Kiwa en Vinçotte om samen te gaan. Door hun krachten te bundelen, zetten Kiwa en Vinçotte samen een stevige stap vooruit om een one stop shop voor Testing, Inspectie en Certificatiediensten (TIC) te vormen, die klanten wereldwijd kan ondersteunen met een breder pakket aan diensten.

De wereldwijd opererende Kiwa Group van bedrijven, actief in Testing, Inspection and Certification (TIC), en België's grootste inspectie-, audit- en certificatiebedrijf Vinçotte bundelen definitief hun krachten.

Nadat de overeenkomst in december 2021 werd ondertekend, was het enkel nog wachten op de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteiten. Nu die formaliteiten zijn afgerond, zullen Kiwa en Vinçotte samen hun klanten in zowel de Benelux als de rest van de wereld nog beter kunnen bedienen met een sterk portfolio van diensten, gebundelde knowhow, kennis en R&D in een grote verscheidenheid aan markten.

Samen hebben de bedrijven zo'n 10.000 experts in dienst in 40 landen op alle continenten.

Over Vinçotte

Vinçotte is het grootste Belgische inspectie-, controle- en certificatiebedrijf en biedt meer dan 220 diensten op het vlak van inspectie, certificatie, conformiteitsevaluatie en opleiding. Zo’n 2.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om de samenleving veiliger, efficiënter en duurzamer te maken. Ze zijn actief in de Benelux en voeren elke dag meer dan 5.000 inspecties uit bij multinationals, KMO’s, zelfstandigen en particulieren. Vinçotte is actief in verschillende sectoren waaronder de maakindustrie, (petro)chemie, farmacie, energie, automotive, voeding, constructie,… en is onderdeel van de Kiwa Group.

Over Kiwa

Kiwa is een onafhankelijk, wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). De kernactiviteiten van Kiwa worden ondersteund en versterkt door (strikt gescheiden) training, consultancy en dataservices. Met haar TIC en aanverwante diensten creëert Kiwa vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management)systemen en medewerkers van haar klanten. Dat doet zij in uiteenlopende marktsegmenten, variërend van drinkwater en (hernieuwbare) energie, bouw en zorg tot food, feed & farm en medical & pharma. Kiwa heeft klanten in de maak- en procesindustrie, (zakelijke) dienstverlening, publieke en private nutsbedrijven, overheden en internationale instellingen. Kiwa (onderdeel van SHV family of companies) heeft samen met Vinçotte 10.000 medewerkers in dienst in kantoren in meer dan 40 landen in Europa, Azië-Pacific, Noord- en Latijns-Amerika. Meer info: https://www.kiwa.com/en/