U bevindt zich in de sector Stralingsbescherming - Controlatom

Stralingsfysica

Inrichtingen waar gebruik wordt gemaakt van installaties in de radiologie, radiotherapie of nucleaire geneeskunde in vivo, dienen bijstand te hebben van een Erkend deskundige in de Medische Stralingsfysica (Afdeling 5: Art. 35 van het K.B. van 13/02/20).

In het kader van de optimalisatie van de stralingsbescherming van patiënten en personen die een medische blootstelling ondergaan, staan onze Erkende Medische Stralingsfysici tot uw dienst.

De taak van de Erkende Medisch Stralingsfysicus (voor radiologie en nucleaire geneeskunde) is de ontvangen dosis door de patiënt te optimaliseren met behoud van zo hoog mogelijke beeldkwaliteit.

Waarvoor kan u allemaal bij ons terecht

U kan beroep doen op onze dienst voor patiëntendosisstudies (o.a. individuele patiëntendosimetrie, interne dosisvergelijkingen en blootstelling bij zwangerschap) en algemene optimalisatiestudies.

Voor advies bij aankoop van nieuwe toestellen, uitwerking van procedures evenals voor toesteltechnische vergelijkingen staan wij u graag bij.

Uitvoeren van indienststellingscontroles van nieuwe apparatuur resulteert in een schriftelijke toestemming vóór het eerste klinische gebruik.

U kan bij ons ook terecht voor advies bij de aspecten rond medische fysica bij klinische audits. (Radiologie: B-QUAADRIL en Nucleaire geneeskunde: B-QUANUM)

In de radiologie:

 • Controle van de toestellen
 • Dosimetrie van de toestellen
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Optimalisatie van de beeldkwaliteit
 • Analyse van de bekomen waarden
 • Uitwerking en opvolging van protocols voor kwaliteitscontrole

Voor de nucleaire geneeskunde:

 • Controle van de activiteitsmeters
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Kwaliteitscontrole van de gamma-camera
 • Kwaliteitscontrole PET systemen
 • Kwaliteitscontrole van hybride systemen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
apr03

Bij Milcobel werd de Digi-Tags oplossing toegepast op door Vinçotte geïnspecteerde hef- en hijstoestellen, waardoor het auditproces in hun vestiging in Langemark werd verbeterd.

Meer lezen
mrt29

VINÇOTTE is genomineerd voor de DataNews 2023 Awards for Excellence (categorie 9) als Enterprise Application Innovator of the Year! Dat maakt ons erg trots, maar we zouden nog trotser zijn als we als niet-ICT-bedrijf een ICT-award zouden kunnen winnen... en daarom hebben we UW steun nodig.

Meer lezen
jan10

Streven naar een duurzame samenleving zit in ons DNA. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ligt zowel in ons hoger doel als in onze dagelijkse activiteiten.

We bieden veel diensten aan op vlak van duurzaamheid. We hebben een team van sectorexperten die uw specifieke duurzaamheidsuitdagingen perfect begrijpen en u kunnen u helpen om duurzamer te produceren, te bouwen, te transporteren, etc. Ontdek deze diensten hier:

Meer lezen
dec19

Deze maand 150 jaar geleden werd Vinçotte officieel opgericht...

Meer lezen
nov15

Het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties of kortweg AREI is er met een volledig nieuw hoofdstuk 7.22 over de voeding van elektrische wegvoertuigen.

Meer lezen
sep20

De veiligheidsexpertise van Vinçotte sluit naadloos aan op het leernetwerk van Mensura Learn&Connect. Samen willen we een positieve invloed hebben op het welzijn van mensen en organisaties, met behulp van leeroplossingen die zich richten op een duurzame welzijnscultuur.

Meer lezen
aug10

Vandaag 10 augustus dag op dag 150 jaar geleden kwam de voorlopige “Vereniging voor het toezicht op stoomketels” voor het eerst bijeen.

Meer lezen
jul07

Tijdens de pandemie bleek luchtkwaliteit belangrijker dan ooit tevoren en CO2-meters zie je plots overal. Het opleidingscentrum van Vinçotte gaat nog een stap verder en heeft als eerste opleidingscentrum in België het Airscan label behaald. Airscan legt zich erop toe de gezondheid, het welzijn en de duurzaamheid van de maatschappij te verbeteren, door het meten en verbeteren van binnenluchtkwaliteit. Omdat een CO2-meter alleen geen garantie, nóch een oplossing biedt voor goede luchtkwaliteit, ontwikkelde Airscan een label dat dit garandeert en ook meetbaar maakt.

Meer lezen
jul07

Dosiclient is het nieuwe online customer portal van Vinçotte Controlatom waarop u al uw dosimetrie kunt raadplegen en beheren. Dosiclient is ontworpen met als doel om dit beheer zo efficiënt mogelijk te maken en zo uw administratieve taken omtrent dosimetrie te vergemakkelijken.

Meer lezen