U bevindt zich in de sector Stralingsbescherming - Controlatom

Stralingsfysica

Inrichtingen waar gebruik wordt gemaakt van installaties in de radiologie, radiotherapie of nucleaire geneeskunde in vivo, dienen bijstand te hebben van een Erkend deskundige in de Medische Stralingsfysica (Afdeling 5: Art. 35 van het K.B. van 13/02/20).

In het kader van de optimalisatie van de stralingsbescherming van patiënten en personen die een medische blootstelling ondergaan, staan onze Erkende Medische Stralingsfysici tot uw dienst.

De taak van de Erkende Medisch Stralingsfysicus (voor radiologie en nucleaire geneeskunde) is de ontvangen dosis door de patiënt te optimaliseren met behoud van zo hoog mogelijke beeldkwaliteit.

Waarvoor kan u allemaal bij ons terecht

U kan beroep doen op onze dienst voor patiëntendosisstudies (o.a. individuele patiëntendosimetrie, interne dosisvergelijkingen en blootstelling bij zwangerschap) en algemene optimalisatiestudies.

Voor advies bij aankoop van nieuwe toestellen, uitwerking van procedures evenals voor toesteltechnische vergelijkingen staan wij u graag bij.

Uitvoeren van indienststellingscontroles van nieuwe apparatuur resulteert in een schriftelijke toestemming vóór het eerste klinische gebruik.

U kan bij ons ook terecht voor advies bij de aspecten rond medische fysica bij klinische audits. (Radiologie: B-QUAADRIL en Nucleaire geneeskunde: B-QUANUM)

In de radiologie:

 • Controle van de toestellen
 • Dosimetrie van de toestellen
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Optimalisatie van de beeldkwaliteit
 • Analyse van de bekomen waarden
 • Uitwerking en opvolging van protocols voor kwaliteitscontrole

Voor de nucleaire geneeskunde:

 • Controle van de activiteitsmeters
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Kwaliteitscontrole van de gamma-camera
 • Kwaliteitscontrole PET systemen
 • Kwaliteitscontrole van hybride systemen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
okt 08

Vinçotte pleit voor preventieve inspectie van het HVAC-systeem om personeel terug te laten keren naar de werkvloer in de meest veilige omstandigheden

Meer lezen
sep 07

WFS Belgium (Luik en Brussel) is deel van een internationale groep gespecialiseerd in luchthavendiensten aanwezig in meer dan 175 luchthavens wereldwijd. Zijn verschillende internationale activiteiten zijn verbonden met de gezondheidsrisico’s van COVID-19. De groep heeft daarom een aanpak uitgewerkt voor de evaluatie van de risico’s en hun preventie en aangepaste preventiemaatregelen aangenomen.

Voor WFS is de veiligheid van zijn mensen een prioriteit binnen alle activiteiten. De firma WFS Belgium is nu ook de eerste in de sector die het Vinçotte COVID-19 Safe Zone-certificaat behaalt.

Meer lezen
aug 12

Naar aanleiding van de recente richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad (NVR) hebben we een nieuw actieplan opgesteld over hoe we momenteel verder werken. U kan dit "coronaplan v3" hieronder downloaden.

Meer lezen
aug 05

Op vrijdag 14 augustus om 11.00 presenteerde Vinçotte tijdens een uur durend webinar de Savitas QR contact tracing oplossing voor op de werkvloer die we samen met o.a. Attentia ontwikkelden en het Vinçotte COVID-19 SafeZone certificaat.

Meer lezen
jul 16

Johan Lambeets van Enviro Engineering uit Alken is één van de eerste klanten waar Vinçotte een remote audit mee uitvoerde in combinatie met een kort bezoek ter plaatse. We vroegen hem naar zijn ervaringen met deze audit vanop afstand.

Meer lezen
jul 16

Eén van de grote klanten in de voedingsindustrie waar Vinçotte regelmatig gaat auditen is Agristo B.V. De producent van diepgevroren aardappelproducten was meteen te vinden voor remote auditing. Group Quality Manager Joke Anseeuw en René Roefs, de Quality Manager van de site in Tilburg, zijn vol lof over de samenwerking met Vinçotte.

Meer lezen
jul 09

Vinçotte wil tweede lockdown vermijden met eerste officiële Belgische certificaat voor “corona-veilige” organisaties: COVID-19 SafeZone

Meer lezen
jul 01

Sinds enkele maanden integreert Vinçotte meer en meer drones in haar activiteiten. Deze hoogwaardige technologie maakt het onder andere mogelijk om industriële gebieden die voor mensen moeilijk toegankelijk zijn visueel te inspecteren. Ook kan de operationele en economische efficiëntie van inspecties ermee verbeterd worden en bieden drone inspecties een nieuwe, nauwkeurigere en kwalitatief betere bron van informatie.

Meer lezen
jun 04

In het coronatijdperk zijn zowat alle activiteiten van Citycubes - een brand-activation marketingbureau gespecialiseerd in pop-ups & eventmarketing - verboden. Daardoor zagen ze hun omzet kelderen. Maar bij Citycubes zijn ze creatief en blijven ze niet bij de pakken zitten. Na enkele brainstorms lanceerden ze disinfect.be. Een concept met containers, muren en balies die ervoor zorgen dat mensen op een efficiënte manier een aantal risico-beperkende stappen kunnen doorlopen. Zo worden veiligere ruimtes gecreëerd voor klanten, werknemers en leveranciers van winkels en bedrijven.

Meer lezen
jun 03

Op 1 juni ging het nieuwe AREI van start. Vanaf gisteren gebeuren dan ook alle elektriciteitskeuringen volgens het nieuwe AREI en we leverden gisteren ook meteen het eerste -volledig digitale- rapport af volgens het nieuwe AREI.

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven