U bevindt zich in de sector Stralingsbescherming - Controlatom

Stralingsfysica

Inrichtingen waar gebruik wordt gemaakt van installaties in de radiologie, radiotherapie of nucleaire geneeskunde in vivo, dienen bijstand te hebben van een Erkend deskundige in de Medische Stralingsfysica (Afdeling 5: Art. 35 van het K.B. van 13/02/20).

In het kader van de optimalisatie van de stralingsbescherming van patiënten en personen die een medische blootstelling ondergaan, staan onze Erkende Medische Stralingsfysici tot uw dienst.

De taak van de Erkende Medisch Stralingsfysicus (voor radiologie en nucleaire geneeskunde) is de ontvangen dosis door de patiënt te optimaliseren met behoud van zo hoog mogelijke beeldkwaliteit.

Waarvoor kan u allemaal bij ons terecht

U kan beroep doen op onze dienst voor patiëntendosisstudies (o.a. individuele patiëntendosimetrie, interne dosisvergelijkingen en blootstelling bij zwangerschap) en algemene optimalisatiestudies.

Voor advies bij aankoop van nieuwe toestellen, uitwerking van procedures evenals voor toesteltechnische vergelijkingen staan wij u graag bij.

Uitvoeren van indienststellingscontroles van nieuwe apparatuur resulteert in een schriftelijke toestemming vóór het eerste klinische gebruik.

U kan bij ons ook terecht voor advies bij de aspecten rond medische fysica bij klinische audits. (Radiologie: B-QUAADRIL en Nucleaire geneeskunde: B-QUANUM)

In de radiologie:

 • Controle van de toestellen
 • Dosimetrie van de toestellen
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Optimalisatie van de beeldkwaliteit
 • Analyse van de bekomen waarden
 • Uitwerking en opvolging van protocols voor kwaliteitscontrole

Voor de nucleaire geneeskunde:

 • Controle van de activiteitsmeters
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Kwaliteitscontrole van de gamma-camera
 • Kwaliteitscontrole PET systemen
 • Kwaliteitscontrole van hybride systemen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak ?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Contacteer klantendienst
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jan 18

Met kantoren in 9 landen, 3300 medewerkers, 1700 vrachtwagens en meer dan 3400 opleggers, is Jost Group beslist een internationale referentie op logistiek gebied.

Doordat er veel internationaal verkeer via zijn vestigingen passeert, behoort het bedrijf tot een sector met een verhoogd COVID-19-risico. Daarom bestudeert de logistieke onderneming al sinds maart hoe ze het risico op besmettingen kan aanpakken en verminderen.

Meer lezen
dec 07

Serie-ondernemer en docent digitale transformatie helpt grootste inspectiebedrijf van België te digitaliseren

Meer lezen
nov 26

Met gepaste trots kondigt Vinçotte de winst aan van de titel ‘Trends Digital Pioneer 2020’ in de categorie Customer Happiness. Deze prestigieuze prijs beloont Digi-Tags, onze QR code tagging oplossing voor beter asset management.

Meer lezen
nov 25

Vinçotte bestaat binnenkort 150 jaar. Doorheen onze lange geschiedenis sinds 1872 hebben we onszelf regelmatig opnieuw moeten uitvinden. We zijn gestart naar aanleiding van ontploffende stoomketels, toen één van de grootste problemen van de eerste industriële revolutie. Er was nood aan meer veiligheid en controle. Vinçotte bood hiervoor de oplossing. Toen in 1890 de elektriciteit werd uitgevonden en meer en meer werd gebruikt in het bedrijfsleven paste Vinçotte zich vlot aan deze verandering aan. Innoveren zat ons toen al in het bloed en dat is doorheen de jaren niet veranderd.

Meer lezen
nov 23

Omwille van de 2e Corona golf heeft Controlatom alle klassikale open opleidingen in 2020 geannuleerd. Om iedereen die zich reeds had ingeschreven en ook personen die zich nog willen inschrijven een alternatief te geven, hebben wij voor ons volledige aanbod een digitaal alternatief ontwikkeld.

Meer lezen
nov 13

Vinçotte is de expert op vlak van brandbeveiliging gaande van advies bij het ontwerp van brandveilige gebouwen en installaties tot audits, controles, risicoanalyses en preventieadvies.

Meer lezen
nov 05

Naar aanleiding van de recente richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad (NVR) hebben we een nieuw actieplan opgesteld over hoe we momenteel verder werken. U kan dit "coronaplan v4" hieronder downloaden.

Meer lezen
okt 08

Vinçotte pleit voor preventieve inspectie van het HVAC-systeem om personeel terug te laten keren naar de werkvloer in de meest veilige omstandigheden

Meer lezen
sep 07

WFS Belgium (Luik en Brussel) is deel van een internationale groep gespecialiseerd in luchthavendiensten aanwezig in meer dan 175 luchthavens wereldwijd. Zijn verschillende internationale activiteiten zijn verbonden met de gezondheidsrisico’s van COVID-19. De groep heeft daarom een aanpak uitgewerkt voor de evaluatie van de risico’s en hun preventie en aangepaste preventiemaatregelen aangenomen.

Voor WFS is de veiligheid van zijn mensen een prioriteit binnen alle activiteiten. De firma WFS Belgium is nu ook de eerste in de sector die het Vinçotte COVID-19 Safe Zone-certificaat behaalt.

Meer lezen
aug 12

Naar aanleiding van de recente richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad (NVR) hebben we een nieuw actieplan opgesteld over hoe we momenteel verder werken. U kan dit "coronaplan v3" hieronder downloaden.

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven