U bevindt zich in de sector Stralingsbescherming - Controlatom

Stralingsfysica

Inrichtingen waar gebruik wordt gemaakt van installaties in de radiologie, radiotherapie of nucleaire geneeskunde in vivo, dienen bijstand te hebben van een Erkend deskundige in de Medische Stralingsfysica (Afdeling 5: Art. 35 van het K.B. van 13/02/20).

In het kader van de optimalisatie van de stralingsbescherming van patiënten en personen die een medische blootstelling ondergaan, staan onze Erkende Medische Stralingsfysici tot uw dienst.

De taak van de Erkende Medisch Stralingsfysicus (voor radiologie en nucleaire geneeskunde) is de ontvangen dosis door de patiënt te optimaliseren met behoud van zo hoog mogelijke beeldkwaliteit.

Waarvoor kan u allemaal bij ons terecht

U kan beroep doen op onze dienst voor patiëntendosisstudies (o.a. individuele patiëntendosimetrie, interne dosisvergelijkingen en blootstelling bij zwangerschap) en algemene optimalisatiestudies.

Voor advies bij aankoop van nieuwe toestellen, uitwerking van procedures evenals voor toesteltechnische vergelijkingen staan wij u graag bij.

Uitvoeren van indienststellingscontroles van nieuwe apparatuur resulteert in een schriftelijke toestemming vóór het eerste klinische gebruik.

U kan bij ons ook terecht voor advies bij de aspecten rond medische fysica bij klinische audits. (Radiologie: B-QUAADRIL en Nucleaire geneeskunde: B-QUANUM)

In de radiologie:

 • Controle van de toestellen
 • Dosimetrie van de toestellen
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Optimalisatie van de beeldkwaliteit
 • Analyse van de bekomen waarden
 • Uitwerking en opvolging van protocols voor kwaliteitscontrole

Voor de nucleaire geneeskunde:

 • Controle van de activiteitsmeters
 • Berekening en optimalisatie van de patiëntdosis
 • Kwaliteitscontrole van de gamma-camera
 • Kwaliteitscontrole PET systemen
 • Kwaliteitscontrole van hybride systemen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jul15

De meest recente vergadering van de ASME NQA internationale werkgroep Europa, Midden-Oosten & Afrika vond plaats in de kantoren van Vinçotte in België op 9 juli 2024.

Meer lezen
jun06

Vinçotte Connect is ons gloednieuwe B2B-klantenportaal dat u toegang geeft tot al onze producten en diensten op één handige plaats.

Meer lezen
jun03

Vinçotte, lid van de Kiwa Groep, breidt haar dienstenportfolio uit met een uitgebreid pakket cyberbeveiligingsoplossingen.

Meer lezen
apr30

Drinkwaterbedrijven, net zoals andere vitale bedrijven, zoeken ondersteuning bij de IEC 62443, de internationale cybersecurity standaard voor de Operationele Technologie.

Meer lezen
jan11

Op 03/04/2023 werd het nieuwe Koninklijk besluit 'Industriële Radiografie’ gepubliceerd.

Meer lezen
nov21

Op 28 november praten we in Stockholm over onze ervaringen bij het gebruik van de floatarm robot arm technologie bij Niet Destructieve Tests (NDT).

Meer lezen
jul25

‘Duurzaam’, ‘oceaanvriendelijk’ of ‘ecologisch’. Het zijn befaamde milieuclaims die bedrijven graag maken, maar helaas vaak holle marketingslogans blijken te zijn. Dat kan niet meer volgens Europa.

Uit een Europees onderzoek blijkt dat meer dan de helft van deze claims ongegrond, misleidend of vaag is. Het toont aan dat producten niet zo milieuvriendelijk zijn als ze worden voorgesteld, wat neerkomt op pure greenwashing. Daar komt verandering in: de Europese Commissie lanceert een voorstel voor een greenwashing-wet, de ‘Green Claim Directive’.

Meer lezen
jul19

Gheysens Smart Lifting, gespecialiseerd in kraanverhuur, industriële verhuis, uitzonderlijk vervoer en kunsttransport, is bovenal een team van ervaren experts die geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Als familiebedrijf doen ze er ook alles aan om hun eigen werking en veiligheid steeds te optimaliseren.

Meer lezen
jul04

Als bedrijf moet je voldoen aan verschillende wettelijke opleidingsverplichtingen voor werknemers. Die kunnen variëren volgens de sector, activiteiten, locatie en de specifieke risico's. Dat allemaal bijhouden wordt soms erg complex, duur en tijdrovend.

Gelukkig is er een oplossing die helpt om alle opleidingen over stralingsbescherming te vereenvoudigen en de naleving ervan te garanderen: Vinçotte Controlatom.

Meer lezen
apr03

Bij Milcobel werd de Digi-Tags oplossing toegepast op door Vinçotte geïnspecteerde hef- en hijstoestellen, waardoor het auditproces in hun vestiging in Langemark werd verbeterd.

Meer lezen