Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mrt. 07

De GRMS (Global Red Meat Standard) zijn aangepast naar versie 6.0. In deze nieuwe versie zijn herzieningen doorgevoerd na advies en input van belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de normen blijven voldoen aan de eisen van de GFSI, producenten, klanten en detailhandelaren.

Meer lezen
jan. 10

Persbericht 9 januari 2019 - Wie bij Carrefour ambachtelijk Belgisch varkensvlees koopt kan voortaan met een eenvoudige scan met zijn smartphone de herkomst van dit vlees nagaan, een primeur in België. De retailer komt zo tegemoet aan de steeds groter wordende vraag van de consument naar transparantie in de voedselketen. Om dit mogelijk te maken, bundelde Carrefour zijn krachten met Vinçotte, de grootste keuringsorganisatie in België. Samen digitaliseerden ze de hele waardeketen van alle producten van het ‘Varkensvlees van Weleer’ van de ‘Kwaliteitsketen Carrefour’ en met behulp van blockchaintechnologie wordt de kwaliteit en transparantie van de data dus verzekerd.

Meer lezen
dec. 11

Bent u een fabrikant of invoerder van machines ? Bouwt u machines voor eigen gebruik? Stelt u verschillende machines samen tot een nieuwe machine?

In al deze gevallen moet u ermee rekening houden dat u op de machine een CE-markering moet aanbrengen. Om u daarbij te helpen heeft Vinçotte een white paper “CE markering voor machines” opgesteld waarin de belangrijke stappen en aspecten in verband met CE-markering van machines worden besproken. Deze handige gids is bedoeld voor ontwerpers, engineeringbureaus, samenbouwers, preventieadviseurs, product developers, technische diensten, aankoopdiensten,…


Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven