U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Brandpreventie en -veiligheid

Vinçotte screent de brandveiligheid binnen uw onderneming. We komen ter plaatse, voeren onderzoeken uit, brengen de pijnpunten in kaart en rapporteren over de maatregelen die u kunt nemen om de risico's op brand tot een minimum te beperken.

U kunt onder meer een beroep doen op Vinçotte om risicoanalyses uit te voeren, een brandveiligheidsplan op te stellen, uw brandwerende uitrusting te controleren of uw evacuatieplan te evalueren.

Ontdek onze services:

Een overzicht van onze andere brandveiligheid services zoals:

 • Advies en opvolging van brandveiligheidssystemen
 • Assistentie, advies en begeleiding voor het ontwerp van gebouwen en installaties en i.h.k.v. afwijkingsdossiers
 • Audit brandveiligheid in functie van het Koninklijk Besluit Basisnormen of specifieke reglementeringen
 • Audit & risicoanalyse brandpreventie op de arbeidsplaatsen
 • Certificatie volgens FISQ en FCB
 • Controle en risicoanalyse van branddetectie en meldingsystemen
 • Controle en metingen Voice Alarm System (VAS)
 • Controle van gasdetectie
 • Controle van brandhaspels en hydranten
 • Controle van rook- en warmteafvoer (RWA) installaties - ontroking
 • Controle van veiligheidsverlichting - noodverlichting (controle werking, luxmetingen)
 • Controle van brandveiligheid in liftschachten
 • Thermografie
 • Diverse opleidingen

vindt u hier.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Contacteer klantendienst
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
feb01

Vlaanderen streeft naar een asbestveilige omgeving tegen 2040 en er werden verschillende maatregelen genomen om het risico van asbest in gebouwen te beheren of te verwijderen. Sinds 23 november 2022 is daarom het asbestinventarisatieattest (kortweg: asbestattest ) verplicht bij de verkoop van een gebouw van vóór 2001.

Meer lezen
jan30

Geavanceerde inspectietechnieken en Remote Visual Inspection (RVI) technieken zoals drones en robots generen een groot volume aan data. Om al deze data te visualiseren op één plaats creëerde Vinçotte het Virtual Inspection Administration (ViA) platform. Een digitale toepassing gebaseerd op het Digital Twin principe om de staat van uw cruciale activa te beheren.

Meer lezen
jan10

Streven naar een duurzame samenleving zit in ons DNA. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ligt zowel in ons hoger doel als in onze dagelijkse activiteiten.

We bieden veel diensten aan op vlak van duurzaamheid. We hebben een team van sectorexperten die uw specifieke duurzaamheidsuitdagingen perfect begrijpen en u kunnen u helpen om duurzamer te produceren, te bouwen, te transporteren, etc. Ontdek deze diensten hier:

Meer lezen
dec19

Deze maand 150 jaar geleden werd Vinçotte officieel opgericht...

Meer lezen
nov15

Het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties of kortweg AREI is er met een volledig nieuw hoofdstuk 7.22 over de voeding van elektrische wegvoertuigen.

Meer lezen
okt21

Regelmatig leiden kabelfouten tot het uitvallen van elektrische installaties, zowel bij bedrijven als particulieren. Een defect in een ondergrondse of bovengrondse hoogspanning- of laagspanningskabel kan een kortsluiting, een breuk of andere storing veroorzaken en een elektrische installatie geheel of gedeeltelijk tot stilstand brengen. Een panne dwingt in sommige gevallen een bedrijf, fabriek of distributienetbeheerder zijn activiteiten stop te zetten. In zo'n situatie moet dringend worden ingegrepen.

Meer lezen
sep29

Met het behalen van het Bimproof-validated by Vinçotte keurmerk brengt projectontwikkelaar Kairos zijn standaarden naar het hoogste niveau.

Meer lezen
sep20

De veiligheidsexpertise van Vinçotte sluit naadloos aan op het leernetwerk van Mensura Learn&Connect. Samen willen we een positieve invloed hebben op het welzijn van mensen en organisaties, met behulp van leeroplossingen die zich richten op een duurzame welzijnscultuur.

Meer lezen
sep12

Op 12 mei 2022 kwamen de sociale partners in de bouwsector in een cao overeen om een basis veiligheidsopleiding voor het Paritair Comité 124 te verplichten.

Meer lezen