Brandpreventie en -veiligheid

Vinçotte neemt uw brandveiligheidsconcept onder de loep. Onze experten zorgen onder andere voor analyses van het brandgedrag, verifiëren technische voorschriften, volgen de bijbehorende reglementering op en voeren inspecties uit tijdens het aanbrengen van brandvertragende coatings. Daarnaast tekent Vinçotte ook present voor controles van uw uitrusting voor brandpreventie- en bestrijding, risicoanalyses, evacuatieoefeningen en meer.

Ontdek onze services:

 • Advies en opvolging van brandveiligheidssystemen
 • Assistentie, advies en begeleiding voor het ontwerp van gebouwen en installaties en i.h.k.v. afwijkingsdossiers
 • Audit brandveiligheid in functie van het Koninklijk Besluit Basisnormen of specifieke reglementeringen
 • Audit & risicoanalyse brandpreventie op de arbeidsplaatsen
 • Certificatie volgens FISQ en FCB
 • Controle en risicoanalyse van branddetectie en meldingsystemen
 • Controle en metingen Voice Alarm System (VAS)
 • Controle van gasdetectie
 • Controle van brandhaspels en hydranten
 • Controle van rook- en warmteafvoer (RWA) installaties - ontroking
 • Controle van veiligheidsverlichting - noodverlichting (controle werking, luxmetingen)
 • Controle van brandveiligheid in liftschachten
 • Thermografie
 • Diverse opleidingen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mrt 30

Op dit moment zijn er heel wat Vinçotte-experten die van thuis werken. Dat is heel wat kennis en expertise die niet meer fysiek tot bij de klanten kan maar die wel beschikbaar is. Daarom hebben we beslist om onze experten online voor u in te zetten.

Meer lezen
mrt 24

We hebben een instructie ontvangen van Vlaanderen Departement Omgeving in verband met het Coronavirus en COVID-19: informatie voor erkende personen.

Meer lezen
mrt 19

We hebben een nota ontvangen van de FOD Economie in verband met controle van elektrische installaties tijdens de COVID-19 crisis

Meer lezen
mrt 18

We hebben een nota ontvangen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg in verband met het Nazicht van hef- en hijswerktuigen tijdens de Covid 19-crisis

Meer lezen
mrt 18

Momenteel voeren onze collega's dringende inspecties en controles uit in universitaire en andere ziekenhuizen. Inspecties die nodig zijn om extra capaciteiten beschikbaar te maken in de strijd tegen het coronavirus en de COVID-19 ziekte. Uiteraard met alle mogelijke en nodige voorzorgen.

Meer lezen
mrt 17

Alle klassikale opleidingen van Vinçotte Academy worden verplaatst naar een latere datum...

Meer lezen
mrt 16

Voor Vinçotte staat veiligheid thuis en op de werkvloer altijd voorop en in deze tijden van het nieuwe coronavirus en COVID-19 des te meer.

Meer lezen
mrt 13

In het licht van de recente uitbraak van het nieuwe coronavirus (en de Covid-19 ziekte), wenst Vinçotte haar medewerkers en klanten zo goed als mogelijk te beschermen en de verdere verspreiding te beperken.

Meer lezen
dec 17

Explosies hebben vaak ernstige gevolgen. De kracht van hitte, vuur en druk resulteert dikwijls in materiële en menselijke schade. Jaarlijks zijn er helaas nog vele duizenden explosies in Europa. Lees onze ATEX whitepaper en leer hoe u dit kan vermijden.

Meer lezen
nov 28

Op deze pagina hebben we een handig overzicht gemaakt van alle opleidingsmogelijkheden die we aanbieden rond het nieuwe AREI. We bieden zowel open opleidingen aan die u bij ons kan komen volgen, in-house opleidingen die we bij u ter plaatse komen geven als online opleidingen (nieuw in 2020). De opleidingen zijn allemaal ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Vinçotte collega's die het nieuwe AREI geschreven hebben en garanderen u een absolute topopleiding uit eerste hand. Wil u dat u zelf en/of uw medewerkers het nieuwe AREI perfect kennen? Vertrouw dan op onze experten!

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven