Brandpreventie en -veiligheid

Vinçotte screent de brandveiligheid binnen uw onderneming. We komen ter plaatse, voeren onderzoeken uit, brengen de pijnpunten in kaart en rapporteren over de maatregelen die u kunt nemen om de risico's op brand tot een minimum te beperken.

U kunt onder meer een beroep doen op Vinçotte om risicoanalyses uit te voeren, een brandveiligheidsplan op te stellen, uw brandwerende uitrusting te controleren of uw evacuatieplan te evalueren.

Ontdek onze services:

Een overzicht van onze andere brandveiligheid services zoals:

 • Advies en opvolging van brandveiligheidssystemen
 • Assistentie, advies en begeleiding voor het ontwerp van gebouwen en installaties en i.h.k.v. afwijkingsdossiers
 • Audit brandveiligheid in functie van het Koninklijk Besluit Basisnormen of specifieke reglementeringen
 • Audit & risicoanalyse brandpreventie op de arbeidsplaatsen
 • Certificatie volgens FISQ en FCB
 • Controle en risicoanalyse van branddetectie en meldingsystemen
 • Controle en metingen Voice Alarm System (VAS)
 • Controle van gasdetectie
 • Controle van brandhaspels en hydranten
 • Controle van rook- en warmteafvoer (RWA) installaties - ontroking
 • Controle van veiligheidsverlichting - noodverlichting (controle werking, luxmetingen)
 • Controle van brandveiligheid in liftschachten
 • Thermografie
 • Diverse opleidingen

vindt u hier.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.

Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
dec 07

Serie-ondernemer en docent digitale transformatie helpt grootste inspectiebedrijf van België te digitaliseren

Meer lezen
nov 26

Met gepaste trots kondigt Vinçotte de winst aan van de titel ‘Trends Digital Pioneer 2020’ in de categorie Customer Happiness. Deze prestigieuze prijs beloont Digi-Tags, onze QR code tagging oplossing voor beter asset management.

Meer lezen
nov 25

Vinçotte bestaat binnenkort 150 jaar. Doorheen onze lange geschiedenis sinds 1872 hebben we onszelf regelmatig opnieuw moeten uitvinden. We zijn gestart naar aanleiding van ontploffende stoomketels, toen één van de grootste problemen van de eerste industriële revolutie. Er was nood aan meer veiligheid en controle. Vinçotte bood hiervoor de oplossing. Toen in 1890 de elektriciteit werd uitgevonden en meer en meer werd gebruikt in het bedrijfsleven paste Vinçotte zich vlot aan deze verandering aan. Innoveren zat ons toen al in het bloed en dat is doorheen de jaren niet veranderd.

Meer lezen
nov 13

Vinçotte is de expert op vlak van brandbeveiliging gaande van advies bij het ontwerp van brandveilige gebouwen en installaties tot audits, controles, risicoanalyses en preventieadvies.

Meer lezen
nov 02

Het nieuwe AREI 2020 werd op 28 oktober 2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en trad in werking op 1 juni 2020. Vanaf deze datum moeten alle elektrische installaties voldoen aan het nieuwe AREI.

Meer lezen
okt 28

Exact een jaar geleden werd het nieuwe AREI gepubliceerd dat in werking trad op 1 juni. Om tijdens "corona" iedereen tijdig op de hoogte te brengen van deze nieuwe regelgeving hebben we begin dit jaar een eerste MasterClass AREI 2020 georganiseerd. Op veler verzoek hebben we deze MasterClass nu verder uitgebreid met praktische voorbeelden en lanceren we de MasterClass AREI Advanced.

Meer lezen
okt 15

Sinds enkele jaren leveren experts inspanningen om de geluidscriteria te verbeteren en te harmoniseren, wat een welbepaald geluidscomfort in alle openbare en private gebouwen moet opleveren. De meeste bestaande normen en criteria waren immers al decennia oud en stemden niet meer overeen met de standaarden voor geluidscomfort in nieuwbouw.

Bijgevolg zijn de oude normen die van toepassing waren op gebouwen grondig herzien met als doel duidelijkere en meer doelgerichte normen te formuleren voor de verschillende gebouwen in kwestie.

Meer lezen
okt 08

Vinçotte pleit voor preventieve inspectie van het HVAC-systeem om personeel terug te laten keren naar de werkvloer in de meest veilige omstandigheden

Meer lezen
sep 22

Ziekenhuizen zijn verplicht om op regelmatige basis hun technische installaties te laten keuren. Az Groeninge werkt daarvoor samen met Vinçotte. De samenwerking loopt al jarenlang, wat voor een vertrouwensrelatie zorgt. Het bedrijf doet heel wat meer, zoals mee nadenken over oplossingen. Dat zorgt voor een grote meerwaarde.

Meer lezen
sep 07

Bent u een investering in energiezuinigheid aan het overwegen van uw bestaande woning? Heeft u ingrijpende verbouwingen gepland? Wil u eindelijk eens minder betalen aan energiekosten? Wil u uw woning milieuvriendelijker maken?

Dan is er nu één oplossing: het EnergiePlan van Vinçotte!

Meer lezen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven