Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jul07

Tijdens de pandemie bleek luchtkwaliteit belangrijker dan ooit tevoren en CO2-meters zie je plots overal. Het opleidingscentrum van Vinçotte gaat nog een stap verder en heeft als eerste opleidingscentrum in België het Airscan label behaald. Airscan legt zich erop toe de gezondheid, het welzijn en de duurzaamheid van de maatschappij te verbeteren, door het meten en verbeteren van binnenluchtkwaliteit. Omdat een CO2-meter alleen geen garantie, nóch een oplossing biedt voor goede luchtkwaliteit, ontwikkelde Airscan een label dat dit garandeert en ook meetbaar maakt.

Meer lezen
jun24

Op woensdag 25 mei en donderdag 2 juni organiseerden we onze Industry Day in Antwerpen en Gembloux waarop alle nieuwe NDO technieken getoond werden. Heeft u het event gemist dan kan u hier de aftermovie bekijken!

Meer lezen
mei31

IKO zet volop in om steeds meer gerecycleerd materiaal te verwerken in hun isolatieplaten met behoud van technische eigenschappen om innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden. Om dit te kunnen aantonen nam IKO Vinçotte onder de arm en werd er beslist om te werken volgens de ISO 14021 standaard voor milieulabels en milieuverklaringen.

Meer lezen
mei30

Op woensdag 25 mei organiseerden we onze Industry Day in Antwerpen waarop alle nieuwe NDO technieken getoond werden. Heeft u het event gemist dan kan u hier alvast enkele foto's bekijken. De aftermovie volgt! Spijt dat u er niet bij was? Kom dan nu donderdag 2 juni naar Gembloux waar we onze tweede Industry day organiseren. Schrijf u onderaan deze pagina in.

Meer lezen
mei20

Nu de Belgische Mededingingsauthoriteit haar goedkeuring heeft gegeven, is Vinçotte officieel deel van de Kiwa groep.

Meer lezen
apr20

Na een onderbreking om voor de hand liggende redenen organiseren we dit jaar opnieuw een Industry Day waarop u alle nieuwe NDO technieken kan ontdekken.

Meer lezen
mrt31

Om beter antwoord te kunnen bieden op uw vragen en uitdagingen én om pro-actief met u mee te werken aan een veiligere en efficiëntere toekomst wordt er bij Vinçotte een nieuwe Business Unit opgericht waarin we de sterktes en kennis van onze EOP (Energy & Other Process Industries) divisie met die van onze PCP (Petro Chemicals & Pharmaceuticals) divisie combineren en waarin we al onze (A)NDT activiteiten integreren.

Meer lezen
mrt08

PERSBERICHT, 8 maart 2022 - In het jaar van zijn 150ste verjaardag zoekt keuringsbedrijf Vinçotte 150 nieuwe medewerkers die waken over de veiligheid van de vele groene en circulaire initiatieven binnen onze bedrijven. Het huidig aantal inspecteurs en consultants kan de vragen vanuit de bedrijfswereld nauwelijks volgen. Naast ervaren profielen, zoekt Vinçotte ook nieuwe krachten. Daarom doet het bedrijf een beroep op het hoger onderwijs en middelbare scholen van het land. Met behulp van gastcolleges, technische stages en thesisondersteuning wil het bedrijf het beroep van veiligheidsinspecteur en -adviseur bekender en populairder maken bij jongeren.

Meer lezen
mrt03

Water-link werkt samen met Suivo om alle voertuigen, machines en gereedschappen in kaart te brengen en op te volgen. Omdat ongeveer 2600 van deze assets periodiek gekeurd worden door Vinçotte bleek al snel dat door een slimme koppeling met de MyVinçotte / Digi-Tags omgeving enorm veel administratieve tijd bespaard kan worden.

Meer lezen
feb28

Een verborgen kampioen, zo kan je Barias zeker noemen. Barias, KMO van het jaar 2021, helpt bedrijven met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten voor wereldwijde export.

Wanneer je als bedrijf in de voedingssector actief bent, is kwaliteitscontrole een hoogste prioriteit en we zijn als Vinçotte dan ook trots dat we Barias al jaren mogen bijstaan in het verzekeren van hun kwaliteit.

Meer lezen