Validatie Ecolabel

Onderzoek en enquêtes bij Europese burgers tonen aan dat amper de helft van hen vertrouwen heeft in de milieuclaims van bedrijven. Hierdoor dreigen bedrijven die wel betrouwbare acties nemen om de impact op het milieu te reduceren niet de vruchten te plukken. Vinçotte kan u helpen om dit vertrouwen te herstellen door uw claim op neutrale wijze te valideren.

Wij valideren ecolabels over bv. gerecycleerde inhoud van producten, gebruik van hernieuwbare energiebronnen en hernieuwbare of circulaire grondstoffen.

Lees ook onze blog over ecolabels

We luisteren in eerste instantie naar de milieuclaim of het ecolabel dat u in de markt wenst te zetten. Samen bekijken we hoe we het label het best kunnen definiëren zodat dit duidelijk is voor uw klanten, meer evenzeer verifieerbaar, relevant en niet misleidend. We gebruiken hiervoor ISO14021 als kader, samen met 10YFP kader van de UN. Daarnaast houden wij steeds vinger aan de pols met betrekking tot initiatieven die in het kader van de Europese Green Deal worden genomen.

U ontvangt in elk geval een protocol dat duidelijk aangeeft hoe het label of de claim is opgebouwd. Op deze manier bent u gewapend tegen elke vraag van buitenaf over de betrouwbaarheid van uw label. Indien de claim of het label periodiek geverifieerd wordt, maken we ook een verificatie-protocol dat oplijst welke controles worden uitgevoerd om de geldigheid en betrouwbaarheid van het label te garanderen. Tot slot ontvangt u ook een certificaat van Vinçotte dat u kan gebruiken voor communicatie.

ISO14021 – type II milieulabels

10YFP - Guidelines for Providing Product Sustainability Information

Voor alle bedrijven en organisaties die een betrouwbaar ecolabel of milieuclaim in de markt willen zetten.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons