GRMS-certificaat (**)

De Global Red Meat Standard of GRMS is speciaal ontwikkeld om transparantie te creëren rond voedselveiligheid, hygiëne en kwaliteit binnen de vleesindustrie. De GRMS is van toepassing op de hele productieketen, van stalling tot en met ontbening, versnijding en verwerking. In alle fases wordt transparantie aan de hand van een onafhankelijke certificatieprocedure gegarandeerd.

Als grootste Certification Body voor GMRS in België beoordeelt Vinçotte of uw bedrijf aan de GRMS-norm voldoet. Dierenwelzijn, de werkomgeving en de externe omgeving worden gemonitord en bepalen of u voldoet aan de voedselveiligheids- en kwaliteitseisen voor GRMS-vleesproducten.

Meer over GRMS-certificaat:

De GRMS-norm heeft net zoals andere commerciële normen betrekking op de belangrijkste gebieden maar met een specificiteit die verband houdt met de vleesproductie.

  • De GRMS-norm heeft betrekking op dierenwelzijn, maar ook op interne en externe werkomgevingen.
  • De GRMS-norm richt zich op gebieden die cruciaal zijn voor het behoud van een hoge kwaliteit en veiligheid van vleesproducten.
  • De GMRS biedt een meer gedetailleerde basis voor de beoordeling van vlees en andere vleesproducten.
  • GRMS-certificering kan worden gecombineerd met andere certificeringen zoals IFS Food of FSSC22000.
  • De GRMS-standaard is internationaal erkend omdat deze voldoet aan de GFSI (Global Food Safety Initiative).

(**) = onder accreditatie BELAC 016-INSP, 016-PROD, 016-QMS

Voordelen GRMS-certificaat

Met een GRMS-certificaat garandeert u uw klanten betrouwbare en kwaliteitsvolle producten.

  • Uw voedselveiligheidssysteem is volledig transparant.
  • U bewijst dat u de heersende normen rond dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden respecteert.
  • U reduceert de kans op klachten en productrecalls.
  • U ontvangt een grondige evaluatie van uw kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem door een competente ISAcert-auditor.
  • U verhoogt uw visibiliteit door als erkend bedrijf op de GRMS-website te staan, wat ook extra vertrouwen geeft aan klanten en partners.

De GRMS wordt erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative) en garandeert uw klanten een hoog niveau van consumentenbescherming.

Normen en wetgeving

De GRMS-norm is alleen van toepassing op de vleesindustrie die vlees en vleesproducten produceert. De GRMS-norm en de bijbehorende toepassingsrichtlijnen zijn gratis en beschikbaar op de GRMS-website.

Toepassing GRMS-certificaat

De GRMS-norm, die speciaal is ontwikkeld voor het slachten, uitsnijden, uitbenen en verkopen van rood vlees en vleesproducten, bestrijkt de hele productieketen en is van toepassing op alle aspecten van het vervoer, het verdoven, het slachten, het uitbenen, het uitsnijden en het hanteren van vlees en vleesproducten.


De GRMS-norm is ontwikkeld om u te helpen bij het vaststellen van goede productiepraktijken, zodat u veilige en legale producten kunt produceren die voldoen aan het door uw klanten verlangde kwaliteitsniveau.

De GRMS-certificering kan worden gecombineerd met andere certificeringen, zoals IFS Food of FSSC22000.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak ?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Contacteer klantendienst
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons