IFS Logistics

Als bedrijf actief in de opslag en transport van voedingsproducten of andere consumer goods, zijn kwaliteit en (voedsel)veiligheid van primordiaal belang. De afnemers van uw producten vragen u om garanties te tonen dat kwaliteit en voedselveiligheid effectief hoog in het vaandel gedragen worden. Kan u deze garanties voorleggen en worden deze wereldwijd geaccepteerd? Is dit door een onafhankelijke derde bevestigd?

In het audittraject voor de IFS Logistics evalueert de auditor van Vinçotte het vermogen van uw bedrijf om te voldoen aan de eisen gesteld in de IFS Logistics norm. Op deze wijze wordt het kwaliteitssysteem en het HACCP systeem doorgelicht, net als uw vermogen om in de praktijk op een hygiënische wijze en met de respect voor de opslag- en transportcondities de producten te leveren volgens de vraag van uw klanten.

  • Een grondige evaluatie van uw kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem door een competente auditor die door IFS erkend is
  • Een gedetailleerd auditverslag dat (in voorkomend geval) de afwijkingen ten opzichte van de IFS Logistics standaard duidelijk aangeeft en u toelaat uw risico’s te verkleinen
  • In voorkomend geval, een certificaat dat u de mogelijkheid biedt te communiceren met uw klanten over uw inspanningen
  • IFS Logistics is erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative) en voldoet derhalve aan de eisen gesteld door de retailers
  • Opname in het voor retailers toegankelijke IFS register met gecertificeerde ondernemingen
  • U bespaart geld en tijd bij de uitvoering van leveranciersaudits

Algemene regelgevende wetgeving EU/178/2002

Levensmiddelenhygiëne EU/852/2004

Hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong EU/853/2004

Microbiologische criteria EU/2073/2005

Informatie aan de consumenten EU/1169/2011

Materialen bij contact EU/1935/2004

Normen en standaarden

IFS Logistics Standard

http://www.ifs-certification.com/index.php/en/

De IFS Logistiek is van toepassing op alle logistieke activiteiten, al dan niet in de voedingssector, en dit ongeacht de transportwijze (weg, spoor, boot, ...) en ongeacht het type van goederen (verse producten, diepvriesproducten of producten op kamertemperatuur).

Verleent u logistieke diensten of bent u een onafhankelijke broker met eigen opslagplaatsen en/of transportdiensten? Dan is deze norm op u van toepassing. IFS heeft specifieke normen voor bedrijven die voeding transformeren (IFS Food) en voor bedrijven die producten importeren en exporteren (IFS Broker).

Certificatie ten opzichte van de IFS Logistics standaard kan gecombineerd verlopen met bijvoorbeeld een certificatie ten opzichte van de BRC S&D (Storage and Distribution), de ISO 22000 standaard of ten opzichte van de Autocontrolegidsen.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.