IFS Logistics (*)

IFS Logistics is een internationale standaard die specifiek werd ontwikkeld voor de opslag, het transport en de distributie van voedingsproducten en andere consumentengoederen. Deze standaard wordt opgelegd aan ondernemingen om de veiligheid en kwaliteit van producten doorheen het logistieke proces te kunnen garanderen. Naast een aantal andere voorwaarden waaraan moet worden voldaan, is hét basiscriterium voor een IFS Logistics-certificaat een efficiënt HACCP- en kwaliteitsmanagementsysteem.

Vinçotte is erkend door IFS Logistics en helpt ook uw onderneming om het certificaat te behalen. Wij auditeren en certificeren, maar adviseren u ook over maatregelen die u kunt nemen om uw activiteiten te optimaliseren.

Meer over IFS Logistics:

In het audittraject voor het IFS Logistics-certificaat evalueert de Vinçotte-auditor of uw onderneming voldoet aan de eisen die worden gesteld door IFS. Wij lichten uw kwaliteitsmanagementsysteem en uw HACCP-systeem door, wij controleren de opslag- en transportcondities voor uw producten, hoe u tegemoet komt aan de vraag van klanten en hoe er binnen uw onderneming wordt omgegaan met hygiëne.

Verleent u logistieke diensten of bent u een onafhankelijke broker met eigen opslagplaatsen of transportdiensten? Dan is deze norm op u van toepassing. IFS heeft specifieke normen voor bedrijven die voeding transformeren (IFS Food) en voor bedrijven die producten importeren en exporteren (IFS Broker).

IFS Logistics-certificatie kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld BRC S&D-certificatie (Storage and Distribution), de ISO 22000-standaard of de Autocontrolegidsen.

Voordelen IFS Logistics

 • Onze auditor voert een grondige evaluatie van uw kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem uit op basis van de criteria die door IFS zijn gesteld.
 • Vervolgens stelt hij een gedetailleerd auditverslag op dat de afwijkingen ten opzichte van de IFS Logistics-standaard duidelijk aangeeft en waarmee u aan de slag kunt om uw processen te optimaliseren.
 • Na een positieve evaluatie ontvangt u een certificaat waarmee u uw inspanningen ook kenbaar kunt maken aan klanten en partners.
 • IFS Logistics is erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative) en voldoet dus aan alle eisen van retailers.
 • Wanneer u het IFS Logistics-certificaat heeft behaald, wordt u opgenomen in het IFS-register met geregistreerde ondernemingen dat door retailers kan worden geraadpleegd.
 • U bespaart geld en tijd bij de uitvoering van leveranciersaudits.

Normen en wetgeving

 • Algemene regelgevende wetgeving EU/178/2002
 • Levensmiddelenhygiëne EU/852/2004
 • Hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong EU/853/2004
 • Microbiologische criteria EU/2073/2005
 • Informatie aan de consumenten EU/1169/2011
 • Materialen bij contact EU/1935/2004
 • IFS Logistics Standard

(*) = onder accreditatie RVA C596, C062

Toepassing IFS Logistics

Alle logistieke activiteiten, al dan niet in de voedingssector en ongeacht de transportwijze (weg, spoor, boot, ...) of het type van goederen (verse producten, diepvriesproducten of producten op kamertemperatuur)

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons