U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Drukmetingen op veiligheidskleppen

Alle wetgevingen, alsook elke code van goede praktijk, aangaande druktoestellen, voorzien in een initiële en periodieke afstelling van de ultieme beveiligingen tegen overdruk: Bent u er zeker van dat uw druktoestellen nog steeds beveiligd zijn op hun maximum werkdruk? Beschikt u als erkend kleppenatelier nog steeds over een geldig certificaat?

Onze experten wonen het afstellen van veiligheidskleppen bij en gaan na of dit correct gebeurt en uw ultieme beveiliging van uw drukapparatuur op de gevraagde openingsdruk werden afgesteld.

De stoomwetgeving voorzag in het verleden in een erkenning van ateliers die de veiligheidskleppen van stoomtoestellen mochten afstellen.
Nieuwe erkenningen worden niet meer uitgereikt, maar bestaande erkenningen zijn onderworpen aan een jaarlijkse audit door onze experten.

Wanneer u deze dienst gebruikt kan u er gerust in zijn dat het ultieme beveiligingstoestel, op de vooraf ingestelde druk zal opengaan en dus zo zal voorkomen dat de druk in het te beveiligen toestel te hoog zal oplopen en dit zou kunnen beschadigen.

Wetgeving

Koninklijk besluit van 18/10/1991 Ministerieel besluit van 28/10/1991 VLAREM II 5.16, 5.17. Besluit van de Waalse regering van 03/04/2003


Normen en standaarden

NBN I 01-002, NBN EN 12952, NBN EN 12953, NBN EN 14222, TRD 604, NBN EN 13445

Deze dienst is bedoeld voor uitbaters van installaties onder druk dewelke door een veiligheidsklep worden beveiligd.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.