Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mei24

Strukton Rail biedt een uitgebreid servicepakket aan op het vlak van railinfrastructuur, spoorvoertuigen en mobiliteitssystemen. In België telt het onder meer Infrabel, De Lijn, TEC en MIVB onder zijn klanten, maar ook in tal van andere landen staat het bedrijf in voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van geavanceerde spooroplossingen. Om de veiligheid en kwaliteit van zijn indrukwekkende machinepark te garanderen en tegelijk verder te bouwen aan een breed gedragen veiligheidscultuur, klopte Strukton Rail aan bij Vinçotte.

Meer lezen
jan25

Eind maart nam de UCL de nieuwe didactische hoogspanningscabine van Vinçotte in Gembloux in gebruik. Besluit: een opleiding in reële omstandigheden om de juiste handelingen te trainen, de juiste vragen te leren stellen en in alle veiligheid te interveniëren. Een nieuwe must!

Meer lezen
dec28

Lessen in schakelen onder hoogspanning

Philips Lighting in Turnhout is het eerste bedrijf dat bij een opleiding Hoogspanning gebruik maakte van de nieuwe didactische wagen van Vinçotte Academy. Die bevat een reële hoogspanningscabine zodat medewerkers ervaring kunnen opdoen in het schakelen zonder de eigen hoogspanningsinstallatie zonder stroom te zetten.

Meer lezen
nov07

Het gouden European Water Stewardship certificaat bevestigtde vooruitstrevende rol van Monsanto inzake waterbeheer

De Antwerpse vestiging van Monsanto heeft als eerste Belgischebedrijf in de chemiesector een gouden European WaterStewardship-certificaat behaald. In 10 jaar tijd wist het bedrijf zijnwaterverbruik met bijna een kwart terug te dringen – goed vooreen besparing van 1 miljoen m3 water per jaar.

Meer lezen
okt19

Veiligheidsopleidingen voor onderhoudstechniekers

bpost bestaat uit een netwerk van 670 postkantoren en 675 postpunten. Dagelijks verdeelt het maar liefst 10 miljoen brieven en 100 000 pakjes over heel België. Vinçotte Academy tekende een succesvolle opleiding op maat uit voor de techniekers op de afdeling Maintenance van bpost.

Meer lezen
mei22

Vinçotte heeft Emerson Climate Technologies Welkenraedt gecertificeerd voor de gestructureerde aanpak van zijn energiebeheer. Het is de eerste Europese site van de Emerson-groep die de ISO 50001-certificatie behaalt. Weer een stap verder in de energie beheersing inspanningen van de site.

Meer lezen
jan20

Partners op vlak van explosieveiligheid

AMDS Benelux en Vinçotte ontwikkelden samen een uniek concept om explosierisico’s te beheersen en te voldoen aan de Europese ATEX-wetgeving.

Meer lezen
dec10

Controle van alternatoren in kerncentrales

EDF is één van de grootste elektriciteitsproducenten ter wereld — elke dag doen miljoenen bedrijven en consumenten beroep op EDF voor hun elektriciteit. Om dit te garanderen, richt EDF zich naar Vinçotte om hen te helpen bij de controle van de alternatoren in de kerncentrales.

Meer lezen
nov23

U moet een interventie uitvoeren in de kerncentrale van Tihange? U moet er een nieuwe machine installeren? Een onderhoudsopdracht misschien of een keuring? Dan is de kans bijna 100% dat uw eerste halte op dit parcours de opleiding rond veiligheidscultuur is, die Vinçotte en Electrabel samen organiseren.

Meer lezen
feb10

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, ontwikkelt samen met zijn Britse joint-venture partner National Grid InterconnectorLimited het project ‘Nemo Link’: een onderzeese verbinding tussen de hoogspanningsnetwerken van België en het Verenigd Koninkrijk. Zo kunnen beide landen onderling stroom verhandelen, de bevoorradingszekerheid verhogen en de stijgende integratie van hernieuwbare energie beter opvangen.

Meer lezen