19 januari Actualiteit

Vinçotte x Innoptus Solar Team - alles onder controle in 2024

Vinçotte levert het Innoptus Solar Team expertise in veiligheid in de aanloop naar de Sosal Solar Challenge.

Vorige week ging het Innoptus Solar Team, een groep van ingenieursstudenten van KU Leuven, officieel van start met de voorbereidingen voor de Sosal Solar Challenge in Zuid-Afrika. De Sosal Solar Challenge is een wereldwijd initiatief dat de ontwikkeling en toepassing van zonne-energieoplossingen wil versnellen.

De 2-jaarlijkse wedstrijd kent in 2024 zijn 16de editie. Alle deelnemende teams gaan de uitdaging aan om auto's op zonne-energie te ontwikkelen, te bouwen en ermee te rijden, met als uiteindelijke doel om de grootste afstand af te leggen zonder een druppel brandstof te gebruiken. In 2022 nam het Innoptus Solar Team ook al deel aan de race in Zuid-Afrika en eindigde toen op de 2de plaats.

Dit jaar is er de ambitie om het beter te doen en Vinçotte helpt hier graag aan mee. Als Silver Partner dragen we niet enkel financieel een steentje bij, maar leveren ook al de Vinçotte expertise in veiligheid, zodat het Innoptus Solar Team de risico’s van de race tot een minimum kan beperken.

Met de implementatie van Digi-Tags, het digitale asset safety management tool van Vinçotte, zal het team ook in staat zijn om alle veiligheidsrapporten van elk gecontroleerd deel van de zonnewagen ogenblikkelijk te bekijken.

We houden je in de komende maanden verder op de hoogte van de aanloop tot deze innoverende race!