07 september Actualiteit , Media , Oplossingen , Corona

PERSBERICHT: WFS Belgium eerste luchthavenbedrijf dat het Vinçotte COVID-19 Safe Zone certificaat behaalt.

WFS Belgium (Luik en Brussel) is deel van een internationale groep gespecialiseerd in luchthavendiensten aanwezig in meer dan 175 luchthavens wereldwijd. Zijn verschillende internationale activiteiten zijn verbonden met de gezondheidsrisico’s van COVID-19. De groep heeft daarom een aanpak uitgewerkt voor de evaluatie van de risico’s en hun preventie en aangepaste preventiemaatregelen aangenomen.

Voor WFS is de veiligheid van zijn mensen een prioriteit binnen alle activiteiten. De firma WFS Belgium is nu ook de eerste in de sector die het Vinçotte COVID-19 Safe Zone-certificaat behaalt.

Michel Vandegard van Vinçotte legt uit waarom het certificaat werd gecreëerd: "De impact van COVID-19 op een bedrijf kan enorm groot blijken. Daarom hebben we een COVID-19 SafeZone certificaat gecreëerd dat zowel de managementprocedures als de werking op de vloer audit. Hoe kun je met andere woorden als bedrijf een veilige omgeving creëren voor je medewerkers en hoe kunnen bedrijven voorkomen dat al hun kantoren moeten sluiten bij een uitbraak op de werkvloer van COVID-19?"

Marc Claesen, senior commercieel vicepresident van WFS voor EMEAA legt uit waarom dit certificaat voor hen belangrijk is: “Het is onze taak, als verantwoordelijke organisatie, om te waken over de veiligheid van onze medewerkers op de werkvloer, in het bijzonder in een bedrijf als het onze waar er een heel grote stroom van personen en goederen uit de hele wereld is.

In het begin van de crisis was er veel angst bij het personeel met een hoog ziekteverzuim tot gevolg. We hebben meteen werk gemaakt van internationale en lokale maatregelen om het risico voor onze mensen te beperken. De steun van het management is hierbij belangrijk. Het behalen van het SafeZone certificaat is de kroon op de inspanningen van ons interne COVID-team dat ervoor gezorgd heeft dat werkelijk iedereen binnen het bedrijf nu pandemie-veilig werkt.”

Het bedrijf heeft hiermee alles in het werk gesteld om de continuïteit van zijn activiteiten te verzekeren en tegelijkertijd de veiligheid van zijn werknemers te beschermen. Het verkrijgen van het certificaat versterkt nog meer het vertrouwen dat de organisatie geniet van zijn klanten en medewerkers.

Er is succesvol een grondige audit uitgevoerd. De auditeur van Vinçotte heeft het na afloop in één zin samengevat: “Ik zou hier zelf kunnen werken”.

WFS is momenteel betrokken in de nieuwbouw van een magazijn van 25.000 m2 met aanpalende kantoorruimte van 3000 m2die in het voorjaar 2021 in gebruik worden genomen. De good practices uit de audit nemen ze meteen mee voor de inrichting van het nieuwe gebouw. Een 'COVID-proof verkeersplan' dat de mensen- en goederenstromen en looplijnen in het gebouw regelt, werd meteen geïntegreerd in het ontwerp.

Over WFS:

Met meer dan 175 vestigingen in de wereld, is de Worldwide Flight Services-groep (WFS) een van de wereldwijde marktleiders binnen het domein van de luchthavendiensten, waar het zelfs de eerste plaats bekleedt op het vlak van luchtvracht. De WFS-groep is aanwezig in 20 landen en bestrijkt het Europese, Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische continent. Meer dan 270 b2b-klanten stellen vandaag hun vertrouwen in WFS. Wereldwijd wordt jaarlijks 6,2 miljoen ton vracht behandeld door het geheel van ondernemingen van de Groep. De WFS-groep heeft een knowhow van meer dan 35 jaar binnen deze vakgebieden: vrachtafhandeling, bagageafhandeling, platformafhandeling, passagiersbijstand en VIP-behandeling. Parallel, steunend op zijn expertise en een rijke prestatiecultuur, biedt de WFS-groep oplossingen aan voor audit en strategisch en operationeel advies. In bepaalde vestigingen biedt WFS eveneens een dienstverlening voor het onderhoud en reparatie van uitrustingen voor grondafhandeling. De veiligheid van hun werknemers, hun klanten en diens activa zijn een absolute prioriteit voor WFS.

- EINDE BERICHT -

Dit persbericht verscheen o.a. op:

HLN

Flows

Transportmedia

Vinçotte COVID-19 SafeZone

Wat doen we precies tijdens een SafeZone audit?

Meer info

Heeft u er alles aan gedaan om COVID-19 buiten uw bedrijf te houden en een lockdown te vermijden? Laat het nakijken door onze experts en behaal het Vinçotte COVID-19 SafeZone certificaat.

Indien u een gesprek wil over het SafeZone certificaat binnen uw onderneming of een offerte wil , kan u daarvoor terecht bij uw vaste contactpersoon of via ons direct contact formulier.

TIP: op 14 augustus organiseerden we samen met Attentia en Savitas een webinar over COVID-10 binnen bedrijven of beter hoe het buiten te houden. U kan dit webinar GRATIS hier bekijken: Webinar COVID-19 SafeZone & Savitas - 14/08/20