11 februari Actualiteit , Media

Dit weekend op Kanaal Z! (2/3)

Vorige week kwam de redactie van "Alle zaken op een rijtje" opnieuw opnames maken bij Vinçotte. In deze aflevering waren ze te gast bij Olivier Goossens - Directeur Vinçotte Controlatom, Dirk Debusscher - Executive Vice President (Petro) Chemicals & Pharmaceuticals en Jos Windey - Chief Operations Officer.

Wil u meer weten over wat Vinçotte's veiligheid en efficiëntie in de praktijk betekent, kijk dan zeker naar deze aflevering. Vanaf minuut 5:33.

Veel kijkplezier! De volgende Aflevering 3 kan u vanaf 17/2/18 bekijken.

Indien u de vorige aflevering gemist heeft, kan u alle informatie over Aflevering 1 hier vinden. Leest u het liever? Dat kan ook:

Alle zaken op een rijtje: In de vorige aflevering van “Alle zaken op een rijtje” zag u hoe Vinçotte zich in 2017 heeft aangepast aan de veranderende markt. In deze uitzending zijn we op bezoek in het hoofdkwartier in Vilvoorde bij Vinçotte Controlatom.

Olivier Goossens (Directeur Controlatom): Vinçotte Controlatom is een erkende instelling (klasse I) voor nucleaire controles in de medische en industriële sector. En als er nu één toepassing is waar veiligheid en efficiëntie voorop staat dan is het deze wel. Nucleaire toepassingen bieden veel potentieel maar straling is uiteraard gevaarlijk. Wij verzekeren daarom de maximale bescherming van de bevolking, van de werknemers en het leefmilieu tegen het gevaar van medische, industriële en natuurlijke bronnen van straling. Die bescherming waarborgen we door de installaties, de sites en de afvalafvoer te controleren. Toestellen en stoffen die straling genereren worden regelmatig aan een inspectie onderworpen. Maar enkel het materiaal controleren is niet voldoende. Om de medewerkers in de sector optimaal te beschermen, zorgen we voor hun opleiding en wordt er bij elk gebruik ook de hoeveelheid straling waaraan zij onderhevig zijn, gemonitord met dosismeters.

Alle zaken op een rijtje: Naast Controlatom zijn we vandaag ook op bezoek bij (Petro)Chemicals & Pharmaceuticals, een Business Unit die sterk bezig is met Consultancy en Innovatie.

Dirk Debusscher (Executive Vice President - (Petro)Chemicals & Pharmaceuticals): Vinçotte PetroChemicals & Pharmaceuticals zet sterk in op digitalisering. Zo hebben we nieuwe digitale technieken voor niet destructief materiaalonderzoek (NDT) ontwikkeld die de conventionele radiografische technieken vaak kunnen vervangen. De klant heeft hier heel wat voordelen bij: fouten worden scherper en duidelijker weergegeven, de productie moet niet meer stilgelegd worden, er moet geen veiligheidsperimeter tijdens inspectie ingesteld worden en de klant krijgt zijn technisch rapport digitaal ter beschikking. Veilig en efficiënt.

Een andere innovatie waar we sterk in geloven is predictive analytics. Hierbij monitoren specifieke sensoren continu een proces, installatie of onderdeel en geven alle gecapteerde data door. Aan de hand van big data referenties en algoritmes kunnen we daarmee voorspellen wat de verwachte evolutie van de installatie is, de slijtage bewaken en het preventief onderhoudsplan bijsturen om zo schade aan de installatie te vermijden en productieverlies uit te sluiten.

Alle zaken op een rijtje: De man die de 4 Business Units aanstuurt is Jos Windey, Chief Operations Officer.

Jos Windey (Chief Operations Officer): Vinçotte was altijd en is nog steeds het keurmerk van kwaliteit, maar de indeling van Vinçotte in 4 Business Units was echt nodig. Immers per klantensegment zijn de verwachtingen anders en je kan vandaag de dag onmogelijk nog een expert zijn in alle sectoren. Om onze kwaliteit en expertise te kunnen blijven leveren moesten we de business herschikken per segment. Vorig jaar hebben we daarom deze indeling doorgevoerd en de eerste resultaten zijn al sterk zichtbaar. De jarenlange ervaring en expertise van onze inspecteurs en auditoren staat zo nog meer ten dienste van onze klanten. Vinçotte is geëvolueerd van een pure inspectie- en certificatie instelling naar een betrouwbare en objectieve adviesverlener . We zorgen uiteraard nog steeds voor veiligheid en efficiëntie op de werkvloer maar zetten nu meer in op adviesverlening ondersteund door digitalisatie , efficiëntie en innovatie. Zo beantwoorden we aan de veranderende klantenbehoeften die meer advies verwachten en sneller geholpen willen worden.

Alle zaken op een rijtje: Wil je meer weten over een veilig en efficiënt bedrijf kijk dan zeker naar de volgende uitzending van “Alle zaken op een rijtje” op Kanaal Z in het weekend van 17 en 18 februari 2018. Daarin komt o.a. Marco Croon de CEO van Vinçotte zijn visie geven.