03 februari Actualiteit , Media

Kanaal Z te gast bij Vinçotte! (1/3)

Vorige week kwam de redactie van "Alle zaken op een rijtje" opnames maken bij Vinçotte voor de eerste aflevering met Katrien Bolsens, Manager Vinçotte Academy, Michel Vandegard, Executive Vice President Discrete Manufacuring & Logistics en Guido Laridaen, Executive Vice President Building.

Ze vroegen om hun deel van de oplossingen die Vinçotte aanbiedt even toe te lichten. Hun antwoorden vindt u hier vanaf 8:54

Veel kijkplezier! Aflevering 2 kan u vanaf 10/2/18 bekijken.

Leest u liever wat ze vertelden? Dat kan ook:

Alle zaken op een rijtje: Vinçotte biedt objectieve en adviserende diensten op het vlak van inspectie, controle, certificatie, conformiteitsevaluatie en opleiding. Met 1.800 professionals engageren zij zich dagelijks voor een veilige en efficiënte samenleving zowel thuis als op het werk. Vinçotte bedient 60.000 klanten waarmee ze marktleider zijn in de Benelux. Vandaag zijn we te gast in het Technical Training Center in Vilvoorde. Expertise en kwaliteit komen niet vanzelf maar door een goede opleiding. Deze opleidingen gebeuren hier voor interne medewerkers maar vooral voor klanten.

Katrien Bolsens (Manager Vinçotte Academy): De trainers van Vinçotte Academy staan met beide voeten in de praktijk en weten wat er echt leeft op de werkvloer. Bovendien combineren ze die expertise in inspectie, controle en certificatie met een sterke didactische knowhow. Onze klanten werken samen met Vinçotte Academy een leertraject uit gericht op de specifieke opleidingsnoden van de eigen organisatie. Dat kan zowel on-site met de materialen en werkprocessen van de klant, in één van de Vinçotte business centers in België of hier in ons gloednieuw Technical Training Center. Hier kan je ‘ervaringsgericht leren’ en de nodige praktijkervaring opdoen om een veilig en efficiënt gedrag eigen te maken. Een goed opgeleide werknemer zorgt voor een veilige en efficiënte werkvloer. Dat resulteert in een verhoogde productiviteit.

Alle zaken op een rijtje: Vinçotte Academy biedt technische en veiligheidsopleidingen aan zoals bv elektrische veiligheid, hef- en hijswerktuigen en VCA. Om klanten te voorzien van een integrale sectorspecifieke aanpak rond veiligheid en efficiëntie zijn deze opleidingen rechtstreeks gelinkt aan de 4 Business Units en 3 niches. Eén van die 4 Business Units is Discrete Manufacturing & Logistics.

Michel Vandegard (Executive Vice President - Discrete Manufacturing & Logistics): Bij Discrete Manufacturing & Logistics zorgen we voor veiligheid en efficiëntie bij ondernemingen in de Maakindustrie, productie-, transport- en logistieke sector. We staan vooral bekend voor onze snelheid, flexibiliteit en expertise. Veiligheid en efficiëntie op de werkvloer bereik je niet alleen met goed opgeleide werknemers maar ook en vooral door onze veiligheidsinspecties en keuringen. Zo verhogen we al sinds 1872 de machineveiligheid wat leidt tot meer productie en minder arbeidsongevallen. Tegenwoordig vertrouwen onze klanten ook meer en meer op onze “state of the art” kennis om hun business te verbeteren via de consulting die we aanbieden. Vinçotte bestaat ondertussen 150 jaar en we blijven innoveren. Digitale inspecties en reporting, in situ inspecties met RFID, bar codes, enz. We staan niet stil. Onze multiskilled inspectors bieden inspecties en advies in een zeer brede scope aan. Daarom is Vinçotte nog steeds dé referentie

Alle zaken op een rijtje: De meeste mensen kennen Vinçotte van het gekende logo in een lift. Wie heeft er nog niet in één van de 35.000 liften in ons land gestaan die worden gekeurd door Vinçotte Building?

Guido Laridaen (Executive Vice President - Building): Vinçotte Building is inderdaad de grootste Business Unit bij Vinçotte en best gekend bij het grote publiek. Van bij het concept van een gebouw zorgen we er met onze expertise voor dat veiligheid wordt geïntegreerd en de kosten gereduceerd. In elke fase van de constructie van een gebouw tot aan de oplevering zijn we aanwezig. Ook met innovaties zoals bijvoorbeeld videobewaking, branddetectie en gebouwenakoestiek. Nadien blijven we tijdens de exploitatie van het gebouw alles opvolgen om de veiligheid te garanderen. We doen dit zowel in de verzorgingssector, in scholen, kantoor- en appartementsgebouwen als in privéwoningen. Voor deze laatste sector voeren we voornamelijk elektriciteit-, gas en EPC-keuringen uit en hebben we een Web Portaal opgericht om te beantwoorden aan de specifieke behoeften van de particulier.

Alle zaken op een rijtje: Het witte vinkje op de blauwe achtergrond in het logo van Vinçotte heeft dus een duidelijke betekenis. Een bedrijf dat dit logo mag dragen in productie-, transport- en bouwbedrijven is (goed)gekeurd. Naast deze BU’s is Vinçotte ook actief in de Voedingssector, bij Homologatie, in de Petrochemie, Farma, Energie en andere Procesindustrieën maar daarover meer in de volgende uitzendingen van Alle zaken op een rijtje.