07 februari Actualiteit

Ontmanteling van de hoogoven HF6 gebeurt zonder ongevallen!

Meer dan 2 jaar en 83945 arbeidsuren waren nodig om de hoogoven HF6 van ArcelorMittal in Seraing te ontmantelen. Om deze ontmanteling in alle veiligheid voor de werknemers te laten verlopen deed ArcelorMittal beroep op de gespecialiseerde business unit Energy & Other Procesindustries van Vinçotte.

Sinds februari 2015 loopt de ontmanteling en heeft Vinçotte er mee voor gezorgd dat er geen enkel ongeval plaatsvond. Een prestatie om trots op te zijn !

De ontmanteling van een hoogoven is immers een gevaarlijke onderneming. Om deze in alle veiligheid en zonder ongevallen te laten plaatsvinden stelde Vinçotte de veiligheidsrapporten op en organiseerde Vinçotte informatiesessies en regelmatige veiligheidscoordinatie vergaderingen.

Met succes want het leidde tot nul ongevallen op 83945 arbeidsuren, dankzij een strikte discipline, welomschreven werkmethodes en kennis van en respect voor de geldende regels, procedures en wetgeving .

Vinçotte zorgt samen met u voor een veiligere en efficiëntere samenleving. Meer weten over veiligheid tijdens afbraakwerken? Lees hier verder over deze oplossing!