13 februari Actualiteit

Velo-Pro uw garantie voor een kwalitatieve fietshandelaar.

Door nieuwe Europese regelgeving en de liberalisering van de markt, verdwijnt de bescherming van de fietssector. Tot voor kort was deze immers gekoppeld aan een opleiding voor zelfstandige verkoop en herstelling. Maar hoe onderscheidt de koper vandaag nog de hobbyist en de sporadische verkoper van de professionele vakman?

Door het nieuwe VELO-PRO label van Traxio!

De Belgische fietssector onder de koepel van TRAXIO lanceert het VELO-PRO label, een kwaliteitslabel voor de fietswinkel. Dat label zal de fietser de garantie geven dat hij of zij een kinderfiets, stadsfiets, racefiets, bakfiets, plooifiets, ligfiets, mountainbike, e-bike, speed-pedelec, step, hoverboard of andere fiets bij een professioneel verkoops- en onderhoudspunt koopt.

De Vinçotte Business Unit Discrete Manufacturing & Logistics is dan ook zeer blij te kunnen aankondigen dat Traxio voor deze objectieve kwaliteitsaudit exclusief met hen samen werkt. De fietshandelaar die het VELO-PRO wil voeren, wordt onafhankelijk geaudit door Vinçotte, de partner in het labeltraject van TRAXIO SERVICES NV. Tijdens deze audit wordt er onder meer gekeken naar kwaliteitsvolle klantenservice, reglementering elektrische fietsen, technische uitrusting en opleidingen van het personeel, velo-pass (vergelijkbaar met de car-pass), brandveiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Deze reeks van kwaliteitsparameters moet toelaten om de echte professionele fietsvakhandel te herkennen. Het VELO-PRO label zal geleidelijk geïntroduceerd worden bij de Belgische fietshandelaars. Meer info over VELO-PRO.