13 februari Actualiteit

Primeur: de eerste vernieuwde controle van windturbines!

Vinçotte realiseerde als eerste de vernieuwde controle van windturbines. En dat is een primeur waar we trots op zijn. De Vinçotte business unit Energy & Other Procesindustries voerde in december met succes de controle uit van 4 windturbines in de buurt van Nijvel. Dat was de allereerste controle van windturbines volgens het Waals regeringsdecreet van 13 februari 2014.

Volgens dit decreet moeten drie extra pijlers onder de loep:

  • het bliksembeveiligingssysteem
  • het controlesysteem voor snelheidsoverschrijding en
  • het branddetectiesysteem.

Deze verstrengde controle vormt een aanvulling op de traditionele controles van elektrische en mechanische installaties in het kader van AREI en ARAB/Codex.

Vinçotte – Business Unit Energy & Other Procesindustries, de gespecialiseerde business unit van Vinçotte in de energiesector - was als eerste klaar om de regelgeving te analyseren en een strategie op te stellen om via uitgewerkte procedures meteen de controle te kunnen uitvoeren. De Vinçotte-inspecteurs kregen de nodige opleiding om als specialist ter plaatse te kunnen optreden.

Vinçotte is er helemaal klaar voor!

Contacteer ons ook voor andere metingen en controles zoals geluidsmetingen en -advies, corrosieonderzoek en -bescherming, bepaling van de prestatiecurven en predictief onderhoud.