U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Corrosie- / Erosiemapping met behulp van de 3D Lasertechniek

U stelt corrosie of erosie vast en u wilt die kwantificeren? Kan uw installatie verder geëxploiteerd worden ? Wilt u de evolutie van de beschadigingen in de tijd volgen en u ervan vergewissen dat ze onder controle blijven ?

Bent u op zoek naar een snelle en contactloze techniek? Bij Vinçotte kunt u terecht voor Corrosie- / Erosiemapping met behulp van de 3D Lasertechniek.

Cartografie van de vermindering van de wanddikte

Bij deze oppervlakte- inspectietechniek word teen handbediende 3D laserscanner gebruikt. De scanner wordt boven de te inspecteren zone bewogen en onderzoekt daarbij constant de punten van het oppervlak. De scanner heeft geen extern referentiesysteem nodig; zowel complexe geometrieën als vlakke oppervlakken kunnen worden onderzocht. Na inspectie worden de gegevens verwerkt en voorgesteld in kleuren volgens hun zichtbare wanddiktevermindering. Door de hoge mate van reproduceerbaarheid is corrosiemapping een interessant hulpmiddel bij het monitoren van corrosie. De corrosiesnelheid van het materiaal kan bijvoorbeeld efficiënt berekend worden, maar ook complexere berekeningen zijn mogelijk, zoals RLA (remaining life assessment) en alle andere integriteitsbeoordelings- methoden

Hogere scansnelheid bij constante nauwkeurigheid dankzij 3D Laser

Een snelle scanning met standaardresolutie wordt toegepast op het hele oppervlak, terwijl een hoge-definitie resolutie enkel wordt toegepast op aangetaste zones. Op die manier kunnen scansnelheden tot verschillende m² per uur worden gehaald na passende kalibratie en voorbereiding, zonder de nauwkeurigheid in het gedrang te brengen. Die blijft constant gedurende de hele scan.

Beschikbare scanners

Handbediende 3D scanner

Nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid : elke indicatie wordt gemeten, in kaart gebracht en geregistreerd met een nauwkeurigheid die niet kan worden geëvenaard met de conventionele technieken, waardoor een beoordeling op een integere manier zonder compromissen mogelijk is.

Contactloze techniek: in de meeste gevallen kan de inspectie tijdens de werking worden uitgevoerd.

Er dient een vrije ruimte van ongeveer 600 mm rond het te scannen oppervlak te zijn om het hele oppervlak in de beste omstandigheden te kunnen scannen.

In sommige gevallen (glanzende objecten, hoge omgevingshelderheid) kan het oppervlak vóór de inspectie moeten worden voorbereid met een contrastproduct.

Deze dienst is geschikt voor de volgende sectoren:

  • Industrie
  • Elektriciteit
  • Olie & Gas
  • Farma

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.