U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Kranen op Schepen

Schepen die onder Belgische vlag varen zijn gehouden aan wettelijke controles van de kranen en de hefgereedschappen die zich aan boord bevinden.

Periodiek is een controle van een door de overheid erkende instantie persoon (erkend door de overheid) vereist.

Vinçotte is erkend voor deze controles en staat tot uw dienst om deze voor u uit te voeren. Een ervaren deskundige zal uw kranen en hefgereedschappen aan een nauwgezet onderzoek onderwerpen. De toestellen worden getoetst op veiligheid en op functionaliteit. 

Op basis van een checklist stellen wij een gedetailleerd verslag op met informatie over de staat van de toestellen Mits de aanwijzingen en richtlijnen op te volgen kan u met een gerust gemoed de kranen en hefgereedschappen veilig verder gebruiken.

De basis voor de controles aan boord van zeeschepen zijn voornamelijk de bijlage XI  uit het K.B. van 20 juli 1973 houdend zeevaartinspectiereglement, voor wat betreft de indienststelling, de jaarlijkse controles als bekwaam persoon en de grondige vierjaarlijkse controles als bevoegd persoon. Op uw vraag doen wij eveneens de specifieke  controles voor man-riding op basis van de internationale wetgeving, LOLER en HSE executive 221.

De basis voor de controles aan boord van binnenschepen is het Reglement voor Onderzoek voor Schepen op de Rijn (ROSR) of het Rijnvaartreglement, KB van 19 maart 2009 voor wat betreft de ingebruikneming, de jaarlijkse controle als deskundige en de uitgebreide tienjaarlijkse controle als erkend deskundige.

Toepasselijke normen zijn oa de EN 13852-1 Offshore kranen voor algemene doeleinden, EN13852-2 Drijvende Offshore kranen, ISO 4310 Hijskranen test code en procedures, Machinerichtlijn.

Rederijen, baggerbedrijven, binnenschippers, fabrikanten van kranen op schepen,…

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.