Keuring van gasflessen

Gasflessen moeten regelmatig aan een keuring worden onderworpen om de veiligheid en de conformiteit ervan te kunnen garanderen. Vinçotte heeft als erkende instantie hiervoor de expertise in huis.

Meer over keuring van gasflessen:

Zowel composietflessen als metalen gasflessen moeten voldoen aan de normen die worden bepaald in het ARAB. Daarom moeten ze om de 5 jaar worden gekeurd door een erkende instantie zoals Vinçotte.

Afhankelijk van de constructie en het materiaal van de fles zal Vinçotte de geschikte keuringsmethode toepassen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld een hydraulische test voor metalen flessen en een volumetrische expansietest voor composietflessen.

Voordelen keuring van gasflessen

Wanneer wij uw gasflessen hebben gekeurd, zullen we ze na een positieve evaluatie voorzien van een keurstempel. Wij maken ook een verslag op dat de goede staat ervan bewijst.
Als onze expert een volumetrische expansietest uitvoert, vermeldt hij de resultaten hiervan ook in het verslag.

Normen en wetgeving

  • ARAB
  • ADR

Toepassing keuring van gasflessen

In België moeten de ademluchtflessen die onder andere interventiediensten, ziekenhuizen en andere medische instellingen gebruiken periodiek worden gekeurd.

Industriële gasflessen bestemd voor vervoer of opslag van diverse industriële gassen moeten ook regelmatig aan een keuring worden onderworpen. De periodiciteit hangt af van het het type gas dat wordt vervoerd of opgeslagen.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.