Kwalificatie van lassers van polyetheen (PE)

Als aannemer kunt u enkel de goede kwaliteit van uw werk garanderen wanneer u hiervoor gekwalificeerd personeel in dienst heeft. Als u met thermoplastische kunststoffen werkt dan heeft u vakbekwame PE-lassers nodig. Vinçotte is bevoegd om kunststoflassers te kwalificeren. Dat doen we in uw bedrijf zelf of in één van de opleidingscentra die erkend zijn door de Koninklijke Vereniging van Belgische Gasvaklieden (KVBG).

Meer over kwalificatie PE-lassers:

Wanneer u als aannemer met thermoplastische kunststoffen werkt, doet u liefst een beroep op een gekwalificeerde PE-lasser. Daarnaast is een PE-kwalificatie in sommige sectoren, bijvoorbeeld voor installateurs van nutsleidingen in de aardgassector, zelfs verplicht.

Voordelen kwalificatie PE-lassers

Als aannemer of constructeur biedt u uw klanten de beste kwaliteit omdat u met vakbekwame en gekwalificeerde PE-lassers werkt. Die kwalificatie wordt door Vinçotte toegekend. Wij keuren de lassen en kennen een zogenaamde laspas toe, een officieel document dat ieder jaar vernieuwd moet worden.

Normen en wetgeving

  • NBN T-42-011 - "Polyethyleen leidingsystemen"
  • KVBG/2000.21.02 – “ KVBG Procedure voor de opleiding, kwalificatie en herkeuring van PE-lassers voor de bouw van Gasdistributienetwerken”
  • bijkomende richtlijnen van de KVBG zoals bepaald door de bevoegde KVBG-commissie

Toepassing PE-kwalificatie

Lassers die met thermoplastisch kunststof werken.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.