Niet-dringend liggend ziekenvervoer

Wie met een niet-acuut probleem naar het ziekenhuis moet en geen eigen vervoer ter beschikking heeft, kan hiervoor een beroep doen op een ambulancedienst voor 'niet-dringend liggend ziekenvervoer'. Om de kwaliteit van dit vervoer te kunnen garanderen, hebben ambulancediensten sinds 2020 een vergunning nodig om dit vervoer te mogen uitvoeren.

Vinçotte is gemachtigd door de Vlaamse overheid om als controleorganisatie na te gaan of u aan de kwaliteitseisen voldoet om een vergunning voor niet-dringend liggend ziekenvervoer te krijgen.

Meer over niet-dringend liggend ziekenvervoer:

Het 'Kwaliteitscharter voor niet-dringend liggend ziekenvervoer' moet de veiligheid, het comfort en de hygiëne van de patiënt beter waarborgen tijdens het niet-dringend liggend ziekenvervoer. Zo worden er onder meer eisen gesteld met betrekking tot de organisatie van het ziekenvervoer, het personeel en hun opleiding en de uitrusting van de ziekenwagens. Dit charter werd met medewerking van Vinçotte getoetst aan de praktijk.

Voordelen niet-dringend liggend ziekenvervoer

Wanneer uw ambulancedienst aan alle kwaliteitseisen van de Vlaamse overheid voldoet, kunt u een vergunning aanvragen om uw activiteiten binnen het niet-dringend liggend ziekenvervoer te ontplooien. Deze vergunning verzekert u van:

  • vertrouwen van klanten en partners;
  • een concurrentieel voordeel;
  • betere en efficiëntere communicatie binnen de zorgketen;
  • een positief imago van uw organisatie;
  • meer opdrachten.

Normen en wetgeving

Kwaliteitscharter niet-dringend liggend ziekenvervoer

Toepassing niet-dringend liggend ziekenvervoer

ambulancediensten

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.