Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
sep29

Met het behalen van het Bimproof-validated by Vinçotte keurmerk brengt projectontwikkelaar Kairos zijn standaarden naar het hoogste niveau.

Meer lezen
aug29

Een niet-onderbouwd of zelfs onterecht ecolabel of milieuclaim wordt beschouwd als greenwashing en is een groot risico voor een bedrijf.

Meer lezen
aug19

In het Franse Cadarache bouwt ITER Organization aan de grootste fusiereactor ter wereld en daarvoor doen ze beroep op de uitgebreide nucleaire kennis van Vinçotte.

Meer lezen
aug10

Vandaag 10 augustus dag op dag 150 jaar geleden kwam de voorlopige “Vereniging voor het toezicht op stoomketels” voor het eerst bijeen.

Meer lezen
aug09

Om zich voor te bereiden op de energietransitie, kiezen steeds meer landen voor kernenergie. Het Verenigd Koninkrijk nam dit besluit in 2012 toen het de bouw goedkeurde van een EPR-centrale met twee reactoren van 3200 MW in Somerset (nabij Bristol). Zij zal 7% van de totale Britse vraag naar elektriciteit opwekken.

Meer lezen
aug08

Door de Green Deal zullen steeds meer klanten en overheden vragen naar een bewijs van hoe duurzaam hun activiteiten zijn. En de manieren waarop je dit moet aantonen worden steeds meer vastgelegd in regelgeving. Ook voor waterstof is het Europese kader in volle ontwikkeling.

Meer lezen
aug08

Waterstof heeft in vergelijking met aardgas een aantal eigenschappen die het gevaarlijker maken. De risicoanalyse is hier dus uiterst belangrijk. Gezien het hoge risico moeten alle scenario’s waarbij er iets kan misgaan worden bekeken en afgedekt.

Meer lezen
aug08

Vinçotte ondersteunt ondernemingen bij de opmaak van een omgevingsvergunningsaanvraag en bij voorbereiden en uitwerken van studies die aan die aanvraag voorafgaan. Hierbij gaat het onder meer om een omgevingsveiligheidsrapport of aanvullende milieu- en veiligheidsstudies.

Meer lezen
mei31

IKO zet volop in om steeds meer gerecycleerd materiaal te verwerken in hun isolatieplaten met behoud van technische eigenschappen om innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden. Om dit te kunnen aantonen nam IKO Vinçotte onder de arm en werd er beslist om te werken volgens de ISO 14021 standaard voor milieulabels en milieuverklaringen.

Meer lezen
mei20

Nu de Belgische Mededingingsauthoriteit haar goedkeuring heeft gegeven, is Vinçotte officieel deel van de Kiwa groep.

Meer lezen