Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
feb01

Vlaanderen streeft naar een asbestveilige omgeving tegen 2040 en er werden verschillende maatregelen genomen om het risico van asbest in gebouwen te beheren of te verwijderen. Sinds 23 november 2022 is daarom het asbestinventarisatieattest (kortweg: asbestattest ) verplicht bij de verkoop van een gebouw van vóór 2001.

Meer lezen
jan30

Geavanceerde inspectietechnieken en Remote Visual Inspection (RVI) technieken zoals drones en robots generen een groot volume aan data. Om al deze data te visualiseren op één plaats creëerde Vinçotte het Virtual Inspection Administration (ViA) platform. Een digitale toepassing gebaseerd op het Digital Twin principe om de staat van uw cruciale activa te beheren.

Meer lezen
jan10

Streven naar een duurzame samenleving zit in ons DNA. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ligt zowel in ons hoger doel als in onze dagelijkse activiteiten.

We bieden veel diensten aan op vlak van duurzaamheid. We hebben een team van sectorexperten die uw specifieke duurzaamheidsuitdagingen perfect begrijpen en u kunnen u helpen om duurzamer te produceren, te bouwen, te transporteren, etc. Ontdek deze diensten hier:

Meer lezen
okt21

Regelmatig leiden kabelfouten tot het uitvallen van elektrische installaties, zowel bij bedrijven als particulieren. Een defect in een ondergrondse of bovengrondse hoogspanning- of laagspanningskabel kan een kortsluiting, een breuk of andere storing veroorzaken en een elektrische installatie geheel of gedeeltelijk tot stilstand brengen. Een panne dwingt in sommige gevallen een bedrijf, fabriek of distributienetbeheerder zijn activiteiten stop te zetten. In zo'n situatie moet dringend worden ingegrepen.

Meer lezen
sep29

Met het behalen van het Bimproof-validated by Vinçotte keurmerk brengt projectontwikkelaar Kairos zijn standaarden naar het hoogste niveau.

Meer lezen
aug29

Een niet-onderbouwd of zelfs onterecht ecolabel of milieuclaim wordt beschouwd als greenwashing en is een groot risico voor een bedrijf.

Meer lezen
aug09

Om zich voor te bereiden op de energietransitie, kiezen steeds meer landen voor kernenergie. Het Verenigd Koninkrijk nam dit besluit in 2012 toen het de bouw goedkeurde van een EPR-centrale met twee reactoren van 3200 MW in Somerset (nabij Bristol). Zij zal 7% van de totale Britse vraag naar elektriciteit opwekken.

Meer lezen
aug08

Door de Green Deal zullen steeds meer klanten en overheden vragen naar een bewijs van hoe duurzaam hun activiteiten zijn. En de manieren waarop je dit moet aantonen worden steeds meer vastgelegd in regelgeving. Ook voor waterstof is het Europese kader in volle ontwikkeling.

Meer lezen
aug08

Waterstof heeft in vergelijking met aardgas een aantal eigenschappen die het gevaarlijker maken. De risicoanalyse is hier dus uiterst belangrijk. Gezien het hoge risico moeten alle scenario’s waarbij er iets kan misgaan worden bekeken en afgedekt.

Meer lezen
aug08

Vinçotte ondersteunt ondernemingen bij de opmaak van een omgevingsvergunningsaanvraag en bij voorbereiden en uitwerken van studies die aan die aanvraag voorafgaan. Hierbij gaat het onder meer om een omgevingsveiligheidsrapport of aanvullende milieu- en veiligheidsstudies.

Meer lezen