Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
feb14

Er zijn weinig sectoren waar er zoveel audits gebeuren als in de farmaceutische sector, ook zo bij Janssen. Dat zijn zowel interne als externe audits. Eigenlijk lopen er permanent auditors rond op de verschillende sites. Omdat er daarbij vaak keuringsverslagen van assets worden opgevraagd en gepeild wordt naar processen voor het beheren van materiaal besloot Janssen samen met Vinçotte om over te gaan tot het implementeren van Digi-Tags.

Meer lezen
feb01

Vlaanderen streeft naar een asbestveilige omgeving tegen 2040 en er werden verschillende maatregelen genomen om het risico van asbest in gebouwen te beheren of te verwijderen. Sinds 23 november 2022 is daarom het asbestinventarisatieattest (kortweg: asbestattest ) verplicht bij de verkoop van een gebouw van vóór 2001.

Meer lezen
jan10

Streven naar een duurzame samenleving zit in ons DNA. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ligt zowel in ons hoger doel als in onze dagelijkse activiteiten.

We bieden veel diensten aan op vlak van duurzaamheid. We hebben een team van sectorexperten die uw specifieke duurzaamheidsuitdagingen perfect begrijpen en u kunnen u helpen om duurzamer te produceren, te bouwen, te transporteren, etc. Ontdek deze diensten hier:

Meer lezen
dec19

Deze maand 150 jaar geleden werd Vinçotte officieel opgericht...

Meer lezen
nov15

Het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties of kortweg AREI is er met een volledig nieuw hoofdstuk 7.22 over de voeding van elektrische wegvoertuigen.

Meer lezen
aug29

Een niet-onderbouwd of zelfs onterecht ecolabel of milieuclaim wordt beschouwd als greenwashing en is een groot risico voor een bedrijf.

Meer lezen
aug19

In het Franse Cadarache bouwt ITER Organization aan de grootste fusiereactor ter wereld en daarvoor doen ze beroep op de uitgebreide nucleaire kennis van Vinçotte.

Meer lezen
aug10

Vandaag 10 augustus dag op dag 150 jaar geleden kwam de voorlopige “Vereniging voor het toezicht op stoomketels” voor het eerst bijeen.

Meer lezen
aug09

Om zich voor te bereiden op de energietransitie, kiezen steeds meer landen voor kernenergie. Het Verenigd Koninkrijk nam dit besluit in 2012 toen het de bouw goedkeurde van een EPR-centrale met twee reactoren van 3200 MW in Somerset (nabij Bristol). Zij zal 7% van de totale Britse vraag naar elektriciteit opwekken.

Meer lezen