U bevindt zich in de sector Energie & andere Procesindustrieën

Magneto – inductieve controle van kabels (ACMI)

Wilt u een optimale controle van uw kabels? Kies dan naast een visuele controle ook voor een magneto-inductieve controle van Vinçotte.

Vinçotte voert visuele- en magneto-inductieve controles uit op kabels

Vinçotte voert visuele controles uit op verschillende kabels: hijskabels, draagkabels, tuikabels, etc. In bepaalde gevallen is een oordeel over de inwendige toestand van de kabels cruciaal. Daarom kan Vinçotte voor u, naast de visuele controle, ook een mageto-inductieve controle uitvoeren. Zo kan het verlies aan metaaldoorsnede van gans de kabel met een nauwkeurigheid tot 0,2 % kan worden beoordeeld.

Werkingsprincipe

Door met sterke permanente magneten de kabel lokaal te magnetiseren tot saturatie, zal elk lokaal intern of extern defect hetzelfde effect genereren als een open magneet met een bepaalde lekflux. Omdat we de kabel door het meettoestel te laten lopen, of omgekeerd het toestel over de kabel, kunnen we deze lekflux meten met speciale spoelen. Deze zullen een elektrisch signaal genereren volgens de wet van Lenz. Dit signaal wordt geregistreerd en door onze expert geëvalueerd.

Dankzij de techniek toegepast door onze experten is het vaak mogelijk om kabels toch in dienst te houden, waarvoor op basis van een visuele controle de vervanging zou worden gevraagd. Ook kan deze techniek toegepast worden bij kabels die anders niet bereikbaar zijn voor een klassieke visuele controle vb.: kabelbanen, tuikabels van masten, etc.

Normen en standaarden

EN 12927-8

ISO 4309:2010

Deze dienst is hoofdzakelijk bedoeld voor de industrie en de KMO’s die beschikken over installaties zoals tuikabels van schoorstenen, (loop)bruggen, kabelbanen en stoeltjesliften, skips, grote hijswerktuigen, scheepsliften, hellende vlakken, etc.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.