15 februari Oplossingen

Vinçotte controleert nu ook vorken van heftrucks met magnetisch onderzoek

Een controle van de vork van een vorkheftruck, ook bekend als vorklift of heftruck is in België niet verplicht. Nochtans is deze vork een kwetsbaar onderdeel en het tijdig ontdekken van scheurtjes of slijtage verhoogt niet alleen de veiligheid, het verlengt ook de levensduur van de vork.

Aangezien er met magnetisch onderzoek zowel de hoeklassen als het slijtagegevoelige bovenoppervlak zeer snel gecontroleerd kan worden, bieden we deze service aan in combinatie met de controle van de vorkheftruck. De enige voorbereiding die moet gebeuren, is dat de te controleren oppervlakte of las zuiver moet zijn.

Door gebruik te maken van magnetisch onderzoek (MT) kunnen we met contrastverf, magnetisering en magnetische inkt heel snel een oppervlakte onderzoek doen. Scheurtjes en slijtage komen zo ter plaatse aan het licht en kunnen dan hersteld worden voor het erger wordt. Zo kunnen onze klanten de levensduur van een vork verlengen en de veiligheid verbeteren.

Ook voor non-ferro metalen zoals inox hebben we een oplossing.

Vinçotte heeft inspecteurs die gecertificeerd zijn om zowel het magnetisch onderzoek van de vork als de wettelijke verplichte controle van de vorklift te doen.

Deze controle is bij Vinçotte, na afspraak, te combineren met de verplichte controle van uw vorkheftruck zodat u geen tijd verliest en meteen zeker bent dat alles in orde is.

Alweer een sprong voorwaarts in veiligheid en efficiëntie.