Vinçotte Academy breidt opleidingsaanbod uit met gloednieuwe simulatiecontainer

Voor de nieuwe opleidingen IS-081 werken met onafhankelijke ademhalingsbescherming en IS-007 veiligheidswacht besloten ruimte investeerde Vinçotte in heel wat nieuw materiaal waaronder een gloednieuwe simulatiecontainer die een besloten ruimte simuleert. De opleidingen - erkend door BeSaCC-VCA vzw - worden gegeven door Vinçotte Academy, het erkend opleidings- en examencentrum van Vinçotte waar praktijkgericht leren centraal staat.

Container simuleert echte praktijksituaties

Vinçotte Academy opende begin 2018 een volledig nieuw Technical Training Center met 4 uitgeruste trainingszalen en 780 m2 technische praktijkruimte. In verschillende didactische ruimtes leren deelnemers door een ‘real-life-ervaring’ veilig gedrag gemakkelijk aan in de praktijk.

Vinçotte investeerde nu ook in een container die een besloten ruimte simuleert. Deze heeft enkele mangaten en een hindernissenparcours dat binnenin werd opgebouwd zodat het mogelijk wordt concrete praktijksituaties te trainen. De simulatiecontainer zal gebruikt worden tijdens twee nieuwe opleidingen:

Werken met onafhankelijke ademhalingsbescherming - IS-081

Deze opleiding duurt een dag en focust zich op mensen die met onafhankelijke ademhalings- bescherming moeten werken op plaatsen waar er te weinig zuurstof aanwezig is en/of waar er te veel gevaarlijke stoffen aanwezig zijn in de lucht.

Het doel?

Deelnemers aanleren hoe op een doeltreffende en veilige manier te werken met deze ademhalingsapparatuur. De opleiding is sterk gericht op ervaringsgericht leren.

De deelnemer leert niet alleen hoe hij de verschillende soorten ademhalingsbescherming moet gebruiken, maar ook hoe hij zich moet bewegen bij verschillende hindernissen of in een mangat. We leren hem hoe hij eenvoudige werken kan uitvoeren en hoe hij moet reageren bij noodsituaties. Als de deelnemer geslaagd is, ontvangt hij een diploma dat 5 jaar geldig is.

Ontdek op welke data de opleiding IS-081 plaatsvindt of schrijf u meteen in

Werken met onafhankelijke ademhalingsbescherming (IS-081)​

Veiligheidswacht besloten ruimte - IS-007

Om deze opleiding te volgen, moet je in het bezit zijn van een geldig IS-081 diploma.

De IS-007-opleiding duurt 2 dagen en is verplicht voor medewerkers die instaan voor het veiligheidstoezicht op werknemers die een besloten ruimte betreden, er werkzaamheden verrichten en die in geval van nood instaan voor eerstelijnsinterventie. Tijdens deze opleiding verwerf je de nodig kennis en vaardigheden om als veiligheidswacht op te treden.

Het doel?

De deelnemer leert o.a. in de praktijk hoe je het vergunningssysteem correct toepast en betreders juist informeert en registreert.

Bovendien leert hij de meettoestellen in het oog te houden, correct te communiceren met betreders en hoe te reageren en correct te evacueren in een noodsituatie. Als de deelnemer geslaagd is, ontvangt hij een diploma dat 3 jaar geldig is.

Ontdek op welke data de opleiding IS-007 plaatsvindt of schrijf u meteen in

Veiligheidswacht besloten ruimte (IS-007)

Kies voor de knowhow en praktijkervaring van Vinçotte

De combinatie van expertise in inspectie, controle en certificatie met knowhow op het vlak van trainingstechnieken. De ervaren lesgevers staan met hun beide voeten in de praktijk en zijn dus als geen ander geschikt om u de kneepjes van het vak te leren. Ten slotte is Vinçotte steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgeving door het interne studiebureau dat alles voor u op de voet volgt.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven