Feest met een gerust hart: laat uw tenten en podia keuren!

Als de zomer in aantocht is, is ook het festivalseizoen officieel geopend. Van muziekfestivals met internationale allure tot gezellige dorpspodia: tijdens de zonnigste weken van het jaar is er aan muzikale levendigheid geen gebrek. Reden te meer om vermijdbare ongevallen geen domper op de feestvreugde te laten zijn…

Voor de zomerfestivals worden tenten in de meest uiteenlopende formaten opgetrokken. Dat een juiste opbouw daarbij cruciaal is, hoeven we u niet te vertellen. Verbindingselementen of grondankers foutief gebruiken houdt bijvoorbeeld al ernstige stabiliteitsrisico’s in. En ook de ondergrond of het weer vormen risicofactoren.

Daarom neemt Vinçotte een deel van de organisatiestress van uw schouders met drie types van kwaliteitsvolle veiligheidsnazichten:

  • Type A voor grote evenementen met verschillende grote tenten en/of complexe structuren, neemt u contact met Gebouwen - Design Review
  • Type B voor kleine evenementen met 1 of meerdere pagode, kader- of circustenten, neemt u contact met Gebouwen - VeiligWonen
  • Type C voor evenementen met 1 of meerdere tenten, niet van het type pagode, kader- of circustent, neemt u contact met Gebouwen - Design Review

Belangrijk: Trekproeven op grondankers (niet van toepassing op ballastblokken)

De kwaliteit van de verankering aan de grond is doorslaggevend voor de stabiliteit van tijdelijke structuren. Gezien de grondankers relatief ondiep in de grond worden gedreven (ca. 1 m), is de weerstand van grondankers sterk variabel van locatie tot locatie.

Wij raden u ten stelligste aan om ook de verankering te testen en af te toetsen aan art. 8.2 van NBN-EN 13782. U kan deze trekproef samen bestellen met de controle van de correcte opbouw & stabiliteit. Voor deze test moeten 3 extra bereikbare verankeringen geplaatst worden per tent en moet er een toestel dat de nodige trekkracht kan genereren (zoals een heftruck of vrachtwagenkraan) voorzien zijn door u. Wij zorgen voor een dynamometer (toestel om de trekkracht te meten).

Waarom Vinçotte?

  • Het plaatsen van een tent brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Laat u begeleiden door een onafhankelijke expert met meer dan 145 jaar ervaring.
  • Vinçotte biedt de meest complete service. Andere nazichten en keuringen – zoals de keuring van aardgasopslag of elektrische installaties – kunt u combineren tot een handig combipakket op maat.
  • We gaan steeds voor maximale eenvoud en flexibiliteit: dankzij onze gebruiksvriendelijke bestelprocedure kunt u snel van start gaan.