Vinçotte en ArcelorMittal brengen veiligheid bij op een interactieve manier

ArcelorMittal is sinds enkele jaren klant van Vinçotte voor o.a. technische keuringen van lifting en elektriciteit. In het kader van de internationale veiligheidsdag SafeDay organiseert de staalproducent vandaag 26 april een interactieve dag rond veiligheid. Vinçotte, als één van de belangrijke spelers op het vlak van veiligheid op de werkplaats, komt er spreken en een demonstratie geven.

Jaarlijkse Veiligheidsdag #

De werfleiding van ArcelorMittal Gent organiseert jaarlijks deze demo- en belevingsdag. Dan nodigt het bedrijf externe partners uit om te komen spreken over een specifiek aspect van veiligheid. De werknemers van ArcelorMittal Gent kunnen dan tussen hun ploegen door deelnemen aan lezingen, demonstraties en een veiligheidsquiz.

Interactieve sessies #

Ook dit jaar werd Vinçotte gevraagd om zijn expertise op het vlak van periodieke keuringen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) voor te stellen. We zullen er een interactieve sessie van maken met praktische demo’s zoals “hoe correct afdalen m.b.v. klimtouwtechnieken” en enkele kleine testen met de werknemers. Ook andere externe partners zoals Kaefer en Ergoteam zullen aanwezig zijn.

Wij kijken er naar uit om onze kennis met de ArcelorMittal Gent-werknemers te kunnen delen!


Meer weten over PBM's? Lees dan zeker ook dit artikel: "Bescherming tegen het vallen vanaf een hoger gelegen vlak: tot waar gaat de keuringsplicht?"