19 oktober Projecten

bpost en Vinçotte Academy, partners in veiligheid op de afdeling Maintenance

Veiligheidsopleidingen voor onderhoudstechniekers

bpost bestaat uit een netwerk van 670 postkantoren en 675 postpunten. Dagelijks verdeelt het maar liefst 10 miljoen brieven en 100 000 pakjes over heel België. Vinçotte Academy tekende een succesvolle opleiding op maat uit voor de techniekers op de afdeling Maintenance van bpost.

Opleidingen op maat

Om zijn dagelijkse activiteiten te garanderen en terreinen, gebouwen en machines operationeel te houden, beschikt bpost over een eigen afdeling Maintenance. Alle techniekers van deze afdeling dienen enkele verplichte opleidingen te volgen. “Er werken zo’n 100-tal techniekers in de afdeling Maintenance”, vertelt Luc Dogimont, Quality & Knowledge Manager bij bpost. “En elk van deze techniekers moeten bepaalde opleidingen volgen rond bijvoorbeeld elektriciteit, BA5 of veiligheid.” Concreet tekende Vinçotte Academy een opleiding op maat uit om de techniekers van bpost vertrouwd te maken met het gebruik van stellingen en ladders en dit op een correcte en veilige manier. Hierbij werd bpost begeleid door Ingrid Boogmans, Assistant Training Manager bij Vinçotte Academy. Waarom bpost voor Vinçotte Academy heeft gekozen? “Hun jarenlange ervaring, de doelgerichte opleidingspakketten en natuurlijk de competentie van de docenten”, legt Luc uit. “Bij Vinçotte kan je altijd een ge- specialiseerde opleiding krijgen; alles verloopt heel flexibel en dat is voor mij één van de belangrijkste aspecten.”

“Het contact met het secretariaat, en Ingrid in het bijzonder, verliep steeds heel aangenaam”, stelt Luc. “Ze volgt alles op de voet op: ze geeft je de nodige inlichtingen, zorgt ervoor dat je de boeken op tijd ontvangt, bezorgt je een lijst met aanwezigheden, … alles wat je maar nodig hebt. Vinçotte Academy staat helemaal ter beschikking van de klant en dat is geweldig.”

Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand

Van zodra er een aanvraag binnenkomt, onderzoekt Vinçotte Academy wat de mogelijke opleidingen zijn die we onze klant kunnen aanbieden. In samenspraak met de klant wordt dan een doelgerichte opleiding opgesteld. “Meer bepaald moest deze opleiding de techniekers van bpost, zowel in het Nederlands als in het Frans, veilig leren omgaan met stellingen en ladders”, vertelt Ingrid. “Dit hield onder meer in het opsporen van eventuele anomalieën en de daarvoor gepaste actie ondernemen, het naar behoren kunnen evalueren van de constructie op stabiliteit en correcte opstelling, enzovoort.” Vinçotte Academy staat erop opleidingen op maat aan te bieden, wat betekent dat elke klant een andere aanpak vereist. Hierbij kan Vinçotte Academy rekenen op de ervaring en deskundigheid van docenten die met beide voeten in de praktijk staan. “Eens de basis van de opleiding is vastgelegd, gaan wij op zoek naar het juiste profiel en een geschikte locatie, “legt Ingrid uit. “Alles gebeurt in functie van de klant, zodat zelfs de meest veeleisende klant aan zijn trekken komt.” 

“Ik heb de inhoud van de opleidingen geanalyseerd en het was helemaal wat ik zocht”, zegt Luc. “Bovendien heeft Vinçotte Academy een Q*for-label, wat bewijst dat ze als opleidingsverstrekker over de juiste kennis en kwaliteit beschikt.”

“Bovendien heeft Vinçotte Academy een Q*for-label, wat bewijst dat ze als opleidingsverstrekker over de juiste kennis en kwaliteit beschikt.”

- Luc Dogimont,
Quality & Knowledge Manager bij bpost

Gegarandeerde resultaten

Vinçotte Academy gaat prat op hoogkwalitatieve opleidingen en trainingen met een toegevoegde waarde en gegarandeerde resultaten. “Onze techniekers hebben een verzorgde en doelgerichte opleiding gekregen door bekwame en ervaren docenten”, stelt Luc. “Het resultaat? Elke deelnemer werd na een praktische evaluatieproef bekwaam geacht voor de werken in de hoogte.” Ingrid besluit: “Hiermee dragen we ons steentje bij om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren en het aantal incidenten naar nul te brengen. Onze slogan luidt: ‘The sky is the limit’ en dankzij Vinçotte kan dit op een veilige manier.”

bpost

• Contract: eenmalige offerte periode 2013-2014
• Aantal trainers: 2
• Aantal deelnemers per opleiding: maximaal 5 tot 10 personen
• Aantal opleidingsdagen: 15 dagen

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven