ViA

DE BASIS VOOR UW ASSET MANAGEMENT STRATEGIE
#

Met ViA heeft u een 3D beeld van uw asset(s) zoals opslagtanks, autoclaven, spiraalketels en centrifuges, een inspectieplan, alle beelden die op eender welke manier gemaakt zijn op de exacte positie waar ze gemaakt zijn én alle verslagen, opmerkingen en andere informatie over de asset(s) op één plaats digitaal en altijd beschikbaar zodat u, uw onderhoudsmedewerkers en externe technische bedrijven meteen weten wat waar gecontroleerd werd en wat er moet gebeuren.

WAAROM HEBBEN WE ViA ONTWIKKELD?
#

Van in 2018 al zijn we bezig met digitale Remote Visual Inspection (RVI) technieken zoals drones en robots. We hebben daarbij vastgesteld dat deze een zeer groot volume aan data genereren. Die data zijn in de (petro)chemische en farma sector van grote waarde bij het vergroten van uw kennis over uw activa, de veiligheid en de efficiëntie van uw testen en inspecties. Maar... het beheer van die data was vaak omslachtig. Tot nu! Vinçotte ontwikkelde het ViA platform voor het beheer van die data want als je die data goed beheert en integreert in de juiste processen dan creëer je een opportuniteit om:

Vinçotte drone inspectiess

In 2018 zetten we voor de eerste keer drones in voor de thermografische inspectie van hoogspanningslijnen.

Lees hier de blog >
  1. shutdowns sneller te laten verlopen of in sommige gevallen zelfs te vermijden
  2. minder kosten te maken omdat er minder stellingbouw nodig is bij RVI, de communicatie met derde partijen vlotter loopt,...
  3. veiliger te werken omdat er minder of niet meer in confined space moet gegaan worden, foute interpretaties uitgesloten worden,...

ViA, het Virtual Inspection Administration (ViA) platform is dé tool om deze data te visualiseren op één plaats. Een state-of-the-art digitale toepassing gebaseerd op het Digital Twin principe om beter de staat van uw cruciale activa te beheren en de waarde van uw asset data te ontsluiten.

Vinçotte robot inspecties

In 2021 startten we met robots tijdens industriële inspecties

Lees hier de blog over Hibot

WAT IS ViA?
#

1. Een visueel asset management platform met 3D model van uw assets #

Het ViA-platform verbetert het beheer van uw activa door alle informatie erover te centraliseren en te presenteren in een visueel en interactief 3D-model. De eerste stap is dus het aanmaken van een digitaal 3D-model van uw cruciale activa. We kunnen hiervoor een bestaand model gebruiken of een nieuw 3D-model van de uitrusting maken.

2. Een rijk dataplatform waarop alle beschikbare data gelinkt is aan assets #

We stellen een inspectieplan op dat bij de digital twin van uw asset wordt gevoegd. De beelden van de geavanceerde inspectie technieken worden ook toegevoegd en u ziet ze op het 3D model op de de plaats waar ze genomen zijn. Vervolgens kunt u alle noodzakelijke informatie, zoals testresultaten, veiligheidsprocedures en inspectieresultaten uploaden naar het platform, dat online en offline toegankelijk is.

Alle informatie wordt duidelijk weergegeven als overlay op de 3D afbeelding van uw asset, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is wat er is getest of geïnspecteerd en waar.

3. Een transparant communicatieplatform voor partners #

U kan de informatie in ViA makkelijk delen met onderhoudscollega's of externe maintenance bedrijven waardoor de communicatie over wat en waar moet gebeuren enorm vereenvoudigt.

U, uw collega's of derde partijen moeten niet meer te zoeken naar de juiste plaats waar de opmerking van toepassing op is. Alle partijen zien het meteen op het beeldscherm.

Kijk hieronder even mee:

Wat zeggen de eerste gebruikers?

"Met ViA verandert Vinçotte de visie op testen en inspecties."

"Met ViA zie je meteen op een 3D model van je cruciale assets alle informatie van de inspectie!"

"Inspectieplannen zorgen voor gemoedsrust."

"Met ViA ben je administratief ontzorgd."

"De user experience van het platform en het 3D model zorgen voor een unieke beleving."

Omwille van vertrouwelijkheid kunnen we de namen van deze gebruikers nog niet vermelden.

ViA IN AKTIE
#

Heeft u na het bekijken van het filmpje al specifieke vragen over ViA of wil u meer informatie, vul dan het formulier hieronder meteen in! We geven u graag ook tijdens een virtuele meeting een demo van dit vooruitstrevend en uniek platform. Laat ons u verbazen.

VOOR WELKE ASSETS? #

We kunnen in principe elk type uitrusting op elk moment van haar levenscyclus toevoegen maar ViA is vooral gemaakt voor het beheer van de inspecties van complexere assets in de petrochemische en farma sectoren zoals opslagtanks, autoclaven, spiraalketels en centrifuges. Het zijn vooral dit type assets (maar niet uitsluitend) die voordeel halen uit het ViA platform doordat alle relevante informatie, zoals eerdere inspectierapporten, testresultaten, vergunningen, veiligheid en engineering procedures er eenvoudig en visueel op terug te vinden zijn.

NEEM DE REGIE OVER UW ACTIVA #

ViA maakt het efficiënt om inspectieplannen voor elk van uw activa op te stellen op basis van eerdere resultaten en de juiste inspectietechnieken zoals drones, remote camera, endoscoop, crawler... Deze plannen zijn dan overal, op elk moment, op elk apparaat toegankelijk en kunnen net als alle andere informatie over uw active eenvoudig gedeeld worden met externe onderhoudspartners via een link. Dezelfde functie kan ook worden geïntegreerd in uw ERP en andere toepassingen.

ViA gebruikt uw eigen nomenclatuur voor activa en elimineert daarmee communicatiefouten waardoor u tijd en geld bespaart.

NAAR EEN RISK BASED STRATEGY #

Met al deze informatie in ViA, kunt u uiteindelijk overgaan tot een risico-gebaseerde inspectiestrategie (RBI Risk Based Inspection), wat betekent dat u inspecteert op basis van werkelijke test- en inspectiegegevens en de corresponderende risico-evaluatie in plaats van alleen wettelijke deadlines waardoor u met de hulp van onze experts mogelijk de kosten van stilstand kan verminderen.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST #

Met ViA heeft u inspectieplannen, gecentraliseerde gegevens, een communicatiehulpmiddel, inzichten in wat er moet gebeuren, allemaal op 1 plaats en meteen ook de basis voor een echte asset management strategie. ViA kan ook geintegreerd worden met uw IT via API of gestructureerd rapportageformaat.

Vraag info over ViA of een demo aan


Verstuur het formulier meteen voor meer informatie.

Ik wil me inschrijven op de nieuwsbrief
Ik ga akkoord met het privacy beleid *

Wil u al meteen een afspraak inboeken voor een demo, kies dan eerst nog uw voorkeur datum waarop wij een afspraak met u kunnen maken. Onze specialisten nemen dan meteen contact met u op.