U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Keuring van hefwerktuigen

Wanneer u in uw onderneming hefwerktuigen zoals materiaalliften of hoogtewerkers gebruikt bent u er wettelijk toe verplicht om deze zowel bij de indienststelling, na herstellingen als periodiek te laten keuren om de veiligheid en de conformiteit ervan te kunnen garanderen. Vinçotte is daarvoor uw aangewezen partner.

Meer over keuring van hefwerktuigen:

 • Keuring bij de indienststelling van nieuwe hefwerktuigen
  Tijdens deze keuring gaan onze experts na of uw hefwerktuigen voldoen aan de voorschriften van de Machinerichtlijn. Deze controle is er voornamelijk op gericht om gebreken tijdig vast te stellen zodat de veiligheid van de gebruiker niet in het gedrang komt. Meer info over de Machinerichtlijn vindt u in onze Whitepaper "CE Markering voor Machines" die u hier kan downloaden
 • Keuring na herstellingen van nieuwe hefwerktuigen
  De richtlijn arbeidsmiddelen vraagt om een keuring na herstellingen van hefwerktuigen om na te gaan of de veiligheid ervan voldoet om ze opnieuw in gebruik te kunnen nemen.
 • Periodieke keuring
  Hierbij gaan onze inspecteurs na of het toestel zich nog in een goede staat bevindt en of er externe invloeden aanwezig zijn die aanleiding zouden kunnen geven tot gevaarlijke situaties.

Voordelen keuring van hefwerktuigen

Na afloop van de keuring stellen wij een gedetailleerd verslag op met informatie over de toestand van uw hefwerktuigen. Door regelmatig een dergelijke keuring te laten uitvoeren door Vinçotte kunt u de evolutie van de staat van uw materieel op de voet volgen. Onze keuringen verschaffen u zekerheid over het goed functioneren en de conformiteit ervan.

Bovendien maken wij u ook attent op problemen waar u in de toekomst mogelijk mee te maken zult krijgen en adviseren wij u over de maatregelen die u kunt nemen om deze te verhelpen of te vermijden.

Normen en wetgeving

 • ARAB
 • de nota’s van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
 • waarderingscriteria

Toepassing keuring van hefwerktuigen

Deze dienst is verplicht voor alle bedrijven die met hefwerktuigen werken.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons