U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Garagehefbruggen

Moeten uw garagehefbruggen geïnspecteerd worden? Probleemschets

Elke garagehefbrug is voorzien om een zware last, een wagen, een bestelwagen, een vrachtwagen of andere, op te heffen zodat ook onder de wagen een correct onderhoud of herstelling kan gebeuren door uw technici. Onder een zware last werken brengt steeds risico’s met zich mee, en de goede staat en werking van het gebruikte arbeidsmiddel is dan ook van essentieel belang. De wetgever vereist in artikel 283bis van het ARAB dan ook een periodieke jaarlijkse inspectie van elke garagehefbrug.

Vinçotte voert de reglementaire inspecties voor (her)indienststelling en de periodieke controles uit op hefbruggen met kabels, met kettingen, met schroef en moer, hydraulische hefbruggen en andere.

Dankzij deze dienst voldoet u aan de wetgeving en zorgt u voor de veiligheid van uw personeel en de voertuigen. Bovendien hebben uw hefbruggen ook een langere levensduur door het detecteren van mechanische fouten, vermoeiing, slechte werking van de veiligheidsinrichtingen en slijtage.

Artikel 283bis van het ARAB is van toepassing voor deze dienst, evenals de ministeriële nota AV/A 7658.

Normen en standaarden

Deze dienst is bedoeld voor garages, technische scholen, centra voor technische controle van voertuigen, bandenmontagewerkplaatsen, enz.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.