U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Technical, Environmental, Health en Safety due diligence

Bent u met uw bedrijf betrokken bij een fusie of overname? Hierbij moet niet enkel het financieel of juridisch plaatje kloppen, ook op technisch of milieuvlak zijn er garanties nodig. Vinçotte helpt u graag om mogelijke onzekerheden tijdens binnen deze context te verminderen.

Om al uw risico’s te kennen voeren onze experten tijdens het onderhandelingsproces tussen de twee partijen een due diligence onderzoek uit. Het targetbedrijf wordt in het proces nauwgezet geauditeerd en alle risico’s worden in kaart gebracht, dit vermindert uw onzekerheden.

Wij handelen de projecten op een snelle en discrete wijze af en bieden een brede waaier aan diensten aan binnen een nationale en internationale omgeving. Er zijn drie domeinen waarin een due diligence kan uitgevoerd worden door Vinçotte: Health & Safety en Technical due diligence. Milieudeskundigen nemen de risicovolle parameters onder de loep.

Welzijn en veiligheid wordt bekeken vanuit de werkplaats en ten opzichte van de omgeving. Is er aan alle wetgevingen voldaan? En indien het een Sevesobedrijf betreft, werd voldaan aan de volledige veiligheidsrapportering? De technische dienstverlening situeert zich voornamelijk in de staat van het gebouw. Of het nu gaat om de structuur, de technische installatie, het terrein, etc. Al deze risico’s bekijken wij graag voor u.

Een M&A (Merger & Acquisition) consultant begeleidt elk project, en hij fungeert als aanspreekpunt die de oplossingen aandraagt. Hij laat zich adviseren door een team van specialisten die een autoriteit zijn binnen hun domein. Deze aanpak garandeert efficiëntie en goed onderbouwde projecten.

Wij bieden u een vendor due diligence uitgevoerd door een onafhankelijke specialist Dit zal de geloofwaardigheid van het rapport verhogen en de onderhandelingen met kopers verhogen.

Voor alle diensten wordt gewerkt volgens de bepalingen van Europese pertinente verordeningen zoals CLP&REACH en richtlijnen zoals Seveso, federale welzijnswetgeving ARAB&CODEX en gewestelijke milieuwetgeving Vlarem I en II, het bodemsaneringsdecreet en uitvoeringsbesluiten, het afvalstoffendecreet en uitvoeringsbesluiten en alle andere geldende milieureglementering.

De verkoper van een bedrijf heeft alle baat bij een vendor due diligence. Hierdoor hij kan de risico’s tijdig en proactief beheersen door zelf het transactieproces op te starten en bij te sturen. Anderzijds is een klassieke due diligence van belang voor bedrijven die willen meedingen in een bidding proces voor de overname van een bedrijf. Zowel KMO’s als toon- aangevende energiebedrijven, (petro)chemische als andere ondernemingen kunnen een beroep doen op Vinçotte. Door ervaring zijn we thuis in de verschillende sectoren en kent het de specifieke vereisten voor die domeinen om zowel uw nationaal als uw internationaal bedrijf te ondersteunen.

Ook in uw situatie heeft Vinçotte de gepaste oplossing. Contacteer ons voor advies op maat.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Jouw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.