U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

AVICAR certificaat voor koetswerkbedrijven

Wanneer u in het bezit bent van een AVICAR certificaat, kunt u als 'erkend hersteller' herstellingswerken uitvoeren in opdracht van verzekeringsmaatschappijen. Het certificaat bekomt u na een audit die controleert of uw onderneming voldoet aan de gestelde eisen.

Vinçotte helpt u om als erkend hersteller aan de slag te kunnen. Wij auditeren en zullen na een positieve evaluatie het AVICAR certificaat toekennen.

Meer over AVICAR certificaat:

De AVICAR audit is gebaseerd op een controlelijst die rekening houdt met de kwaliteitseisen die verzekeringsmaatschappijen stellen. Op die manier wordt de service van het koetswerkbedrijf afgestemd op die van de maatschappijen.

Tijdens de audit wordt enerzijds nagegaan of uw bedrijf op technisch en administratief niveau voldoet aan de gestelde criteria en anderzijds of u voldoende aandacht heeft voor veiligheid en milieu. Het onderzoek wordt uitgevoerd volgens een welomschreven procedure die u terugvindt in het algemeen reglement.

Een AVICAR certificaat vereist geen diepgaande kwaliteitsprogramma's, uitgebreide organisatorische structuur of ingewikkelde installaties. Hierdoor komen ook kleine kwaliteitsbedrijven in aanmerking voor de erkenning zonder dat ze hiervoor zware investeringen moeten doen. Grote infrastructuren die door een kwaliteitsvol systeem worden ondersteund, beantwoorden in principe zonder problemen aan de AVICAR criteria.

Na een positieve evaluatie, kennen wij het AVICAR certificaat toe dat één jaar geldig is. Drie maanden voor de vervaldag contacteren we u opnieuw met de vraag of u het certificaat wil vernieuwen.

Voordelen AVICAR certificaat

Het AVICAR certificaat biedt u de mogelijkheid om aangesteld te worden door verzekeringsmaatschappijen om herstellingswerken uit te voeren. U mag uw certificatie gedurende de volledige geldigheidsduur van uw certificaat afficheren en het auditverslag openbaar maken.

Normen en wetgeving

  • AVICAR controlelijst

Toepassing AVICAR certificaat

  • koetswerkbedrijven

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons