U bevindt zich in de sector Maakindustrie & Logistiek

Verificatie milieuproductverklaring

Een milieuproductverklaring of Environmental Product Declaration (EPD) is een internationaal erkend format voor de communicatie van de milieu-impact van een product. Om aan te tonen dat uw producten duurzaam en milieuvriendelijk zijn, kunt u een milieuboodschap laten aanbrengen op de verpakking. Hiervoor moet u eerst een levenscyclusanalyse (LCA) laten uitvoeren die u vervolgens laat registreren in de Databank voor milieuproductverklaringen van de FOD Volksgezondheid.

Als onafhankelijk organisatie voert Vinçotte deze Life Cycle Analysis bij u uit en verifieert vervolgens uw milieuproductverklaring zodat ook u zich in de markt kunt zetten als duurzaam en verantwoord ondernemer.

Meer over milieuproductverklaring:

Een milieu­productverklaring is het eindresultaat van een levenscyclusanalyse die de milieu-impact kwantificeert, van 'cradle to grave'. Dus vanaf de winning van de benodigde grondstoffen, over de productie, het transport, het gebruik tot en met de afvalverwerking.

Ook op Europees niveau erkent men de kracht van een milieuproductverklaring voor het verduurzamen van de economie en heeft men uniforme methodes ontwikkeld voor het opstellen van een milieuproductverklaring: de Product Environmental Footprint (PEF) op productniveau en de Organisation Environmental Footprint (OEF) op organisatieniveau. De milieuproductverklaring lijkt dus de standaard te gaan worden voor het meten en communiceren van de milieu-impact van producten en organisaties.

Wij kunnen instaan voor de onafhankelijke verificatie van uw milieuproductverklaring waardoor u deze in een EPD-databank kunt publiceren of kunt gebruiken in de communicatie naar uw klanten en partners.

Voordelen milieuproductverklaring

 • U bouwt een solide reputatie op als duurzame onderneming.
 • U onderscheidt zich van uw concurrenten in een globale economie.
 • U bereidt zich voor op nieuwe wetgeving en steeds strengere eisen op het vlak van milieuprestaties van producten.
 • U krijgt een zicht op de mogelijkheden om de MVO-prestaties van uw onderneming te verbeteren.

Normen en wetgeving

 • Europese aanbeveling met betrekkende tot het gebruik van gemeenschappelijke methoden voor het communiceren van de levenscyclusperformantie van producten en organisaties (PEF, OEF)
 • KB “Vaststelling van de voorwaarden betreffende het aanbrengen van milieuboodschap­pen bij het op de markt aanbieden van bouwproducten”
 • ISO 14025 betreffende de milieuproductverklaringen
 • ISO 14040 en 14044 betreffende de levenscyclusanalyse
 • EN 15804 betreffende de milieuverklaringen voor bouwproducten

Toepassing verificatie milieuproductverklaring

 • KMO's
 • industrie
 • overheid

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons