U bevindt zich in de sector Gebouwen & Bouwsector

Veiligheidscoördinatie voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen

Vanaf de opstart van een bouwproject bent u wettelijk verplicht om een veiligheidscoördinator aan te stellen.

Met Vinçotte als partner kunt u rekenen op een ervaren en multidisciplinair team van experten die instaan voor preventie en veiligheid op uw werven.

Meer over veiligheidscoördinatie voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen:

De experts van Vinçotte staan u bij voor een correcte implementatie van de wettelijke vereisten en dat zowel tijdens de ontwerpfase als bij de uitvoering van de werken.

  • Ontwerpfase

De wet bepaalt dat er een veiligheidscoördinator moet worden aangesteld vanaf de start van het ontwerpproces. Onze coördinator stelt een veiligheids- en gezondheidsplan (VGP) op en maakt een coördinatielogboek en een postinterventiedossier (IUD). Deze documenten evolueren mee naarmate het ontwerpproces vordert en focussen zich op de veiligheid van de personen die meewerken aan het project en van derden.

  • Uitvoeringsfase

Tijdens de uitvoering van het project is de veiligheidscoördinator meestal dezelfde persoon. Hij volgt alle activiteiten op en coördineert alle veiligheidsaspecten voor gelijktijdige of opeenvolgende activiteiten. Zo heeft elke aannemer zijn eigen preventie- en veiligheidsadviseurs. Deze adviseurs werken onder het toezicht van de veiligheidscoördinator die het overzicht bewaart over alle verschillende activiteiten. Hij werkt volgens een volledig neutraal mandaat en is alleen contractueel verbonden aan de bouwheer.

Onze coördinatoren hebben een specifieke opleiding en zijn bovendien allemaal experts op A-niveau. Zij geven u veiligheidsadvies en technisch advies en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Wanneer u samenwerkt met Vinçotte heeft u bovendien meteen toegang tot een brede waaier aan competenties en knowhow binnen eenzelfde bedrijf. Als u dus andere controles, keuringen of hulp nodig heeft, hebben wij meteen de juiste expert ter beschikking.

Voordelen veiligheidscoördinatie voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen

Op basis van werfcontroles, vergaderingen en onderhoudsinspecties zorgen Vinçotte-experten ervoor dat uw werven voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Hierdoor worden de veiligheid en het welzijn van uw werknemers en van derden voortdurend gemonitord en gegarandeerd.

Door middel van verslagen over de opvolging van de werking, eventuele tekortkomingen en mogelijke toekomstige problemen houden wij u en andere betrokken partijen steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Normen en wetgeving

  • KB van 25 januari 2001 voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen

Toepassing veiligheidscoördinatie voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen

  • openbare diensten
  • bouwbedrijven
  • architecten
  • vastgoedontwikkelaars
  • ontwikkelaars
  • projectmanagers
  • eigenaars

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Contact

Stel uw vraag meteen aan het gespecialiseerde team binnen uw sector. U kan ons ook telefonisch bereiken via 02/674.57.11

Offerte button 2

Prijs, offerte of info nodig?

Vraag offerte of info aan
Afspraak button 2

Nieuwe afspraak aanvragen?

Maak afspraak
Planning button 2

Bestaande afspraak verplaatsen?

Wijzig afspraak
Customercare button 2

Vragen ivm uw factuur, verslag,..

Verslag, factuur...
Compliment button 2

Tevreden over ons?

Geef een compliment
Klacht button 2

Niet tevreden?

Meld een klacht
Andere button 2

Niet gevonden wat u zocht?

Meld het ons