Veiligheidscoördinatie voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen

Vanaf de opstart van een bouwproject bent u wettelijk verplicht om een veiligheidscoördinator aan te stellen. Dankzij onze jarenlange ervaring is Vinçotte uw ideale partner voor de preventie en veiligheid op uw werf en werkplek.

De wetgeving voor tijdelijke en mobiele bouwplaatsen heeft betrekking op de werken bij verschillende typeprojecten: bestaande gebouwen, niet-bestaande gebouwen, werven, wegenwerken, enz.

De experts van Vinçotte staan u bij van projectidee tot concrete uitvoering.

Ontwerpfase

Het koninklijk besluit bepaalt dat er een veiligheidscoördinator aangesteld moet worden vanaf de start van het ontwerpproces om het ontwerpproces te ondersteunen en arbeidsongevallen te voorkomen. Onze coördinator stelt een veiligheids- en gezondheidsplan (VGP) op en maakt het coördinatielogboek en het postinterventiedossier (IUD). Deze documenten evolueren mee naarmate het ontwerpproces vordert en focussen zich op de veiligheid van de personen die meewerken aan het project, en die van derden.

Uitvoeringsfase

Tijdens de uitvoering van het project is de veiligheidscoördinator meestal dezelfde persoon. Hij volgt alle activiteiten op en coördineert alle veiligheidsaspecten voor gelijktijdige of opeenvolgende activiteiten. Zo heeft elke aannemer zijn eigen preventie- en veiligheidsadviseurs. Deze adviseurs werken onder het toezicht van de veiligheidscoördinator die het overzicht bewaart over alle verschillende activiteiten. Hij werkt volgens een volledig neutraal mandaat en is alleen contractueel verbonden aan de bouwheer.

Onze coördinatoren hebben een specifieke opleiding en zijn bovendien allemaal experts op A-niveau. Zij geven u graag veiligheids- en technisch advies en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Wanneer u samenwerkt met Vinçotte heeft u bovendien meteen toegang een brede waaier competenties en knowhow in eenzelfde bedrijf. Als u dus een andere controle, inspectie of hulp nodig heeft, kan u meteen rekenen op onze experts van andere disciplines.

Door het inzetten van Vinçotte-experts voor preventie en veiligheid voldoet u aan de wettelijke verplichtingen en garandeert u het welzijn van uw werknemers en derden.

Op basis van elke werfcontrole, vergadering of onderhoudsinspectie wordt er een rapport opgesteld. Dankzij dit rapport kan elke partij op de hoogte gebracht worden van de goede opvolging van de site, de eventuele tekortkomingen of mogelijke toekomstige gevaren.

R.R. 2001/01/25 voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen R.D. van 19.12.01, 28.08.02, 19.01.05, 31.08.05, 22.03.06 en 17.05.07.

Deze dienst is bedoeld voor alle partijen die betrokken zijn bij de bouw/renovatie:

  • openbare diensten
  • bouwbedrijven
  • architecten
  • vastgoedontwikkelaars
  • ontwikkelaars
  • projectmanagers
  • eigenaars
  • enz.

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.