Gas- en luchtdichtheidstests (fantest, integrity test, blower door test)

Wilt u uw nieuwe gasblusinstallatie laten controleren en ervoor zorgen dat de ruimte waarin het systeem is geplaatst voldoende gasdicht is om een optimale brandbestrijding te garanderen? Onze experts voeren voor u fantests uit.

Ventilatortesten zijn luchtdichtheidstesten die worden uitgevoerd in gasblussystemen. Omwille van de toxische dampen bij brand, moeten de ruimtes die met dergelijke systemen zijn uitgerust volledig luchtdicht zijn. Deze tests bestaan uit specifieke maatregelen die tijdens de toevoer/afvoer van lucht genomen worden door middel van een ventilatiesysteem dat in de deur van de ruimte wordt geplaatst.

De Vinçotte-experts voeren deze testen in uw ruimtes uit wanneer u inerte of gehalogeneerde gasblussystemen wilt installeren. Zij adviseren u ook over de implementatie van de oplossingen zodat u een volledige afdichting en/of brandwerende druk van de ruimte bekomt.

Dankzij deze dienst is de efficiëntie van uw brandblusinstallaties en de veiligheid van uw medewerkers en derden gegarandeerd. Maar ook uw IT-apparatuur, productieapparatuur en hoogspanningscabine worden beschermd tegen brand. Door Vinçotte vanaf de projectfase te betrekken, zorgt u er ook voor dat latere interventies, na de installatie en ingebruikname van het gebouw, efficiënt en zonder dure aanpassingen kunnen worden uitgevoerd.

Deze dienst is voornamelijk bedoeld voor :

  • bedrijven
  • installateurs
  • facility managers
  • andere beroepen die de tussenkomst van een externe en onafhankelijke controle vereisen

Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Uw bericht werd succesvol verstuurd.

Het formulier kon niet verzonden worden, gelieve alle velden na te kijken.